І можна, і потрібно.
Шеф-кухар Олексій Краківський розповів, як приготувати стейки вдома.
Шеф-партнер ресторану Adelle Олексій Краківський на своїй Facebook сторінці поділився секретами вибору правильного м'яса для стейків і розповів, як його приготувати на власній кухні. НВ Style пропонує приготувати м'ясо і насолодитися смачною сімейною вечерею.
Вибирайте найжирніше м'ясо. Не бійтеся білих прошарків, у них весь смак. Наприклад, стріплойн: він в міру жирний, у нього насичений м'ясний смак, а ще він дешевший за рібай. Як вибрати і приготувати ідеальний стейк?
Купивши м'ясо Dry Aged в магазині, потримайте його у вакуумі або в магазинній упаковці ще днів п'ять. М'ясо тоді точно «дійде» до потрібної кондиції м'якості. Не бійтеся, якщо у вас все в порядку з температурою в холодильнику, з м'ясом нічого не трапиться.
Дістаньте стейки за годину перед готуванням, наріжте 2,5-3 см, накрийте плівкою, а краще марлею і дайте їм набути кімнатної температури.
Якщо у вас звичайна електроплита (0-9), стейки потрібно готувати на позначці 8.
Розігрійте сковороду і наливайте масло: 50/50 олію і вершкове масло, досить багато, грам по 30 кожного. Далі кладемо гілочку чебрецю або розмарину, пару зубчиків, придавленого рукою, часнику.
Стейки солимо безпосередньо перед смаженням. Не за 10 хвилин - нам не потрібно мариноване м'ясо, потрібно, щоб сіль вступила в реакцію з м'ясом і дала ідеальну скоринку
Кладемо стейки і додаємо температуру. Смажимо по 2 хвилини з кожного боку, не накриваючи кришкою. Інакше замість стейка вийде шматок тушкованої яловичини. Якщо хочете вищий ступінь прожарювання, понизьте температуру та збільшіть час, але в кінці все одно дайте boost для скоринки.
Дайте стейку відпочити хвилин 5 і можете подавати. На гарнір ідеально овочі: броколі, цибуля, томати, гриби - все, що завгодно!
Готуйте з любов'ю! Цінуйте своїх близьких, робіть для них приємні несподіванки!
Немає коментарів:
Дописати коментар