Шоколадні кекси для тонкої талії (майстер-клас)

Любите шоколадні кекси, але слідкуєте за фігурою – цей рецепт для Вас!



Ніжні, смачні, ще й низькокалорійні кекси Ви приготуєте завдяки майстер-класу від Галини Зайцевої, викладачки кулінарних дисциплін Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму Національного університету харчових технологій. 

Якщо вам сподобається рецепт - ставте лайки і підписуйтесь на канал пані Галини, будете вміти ще багато чого!




Для 12 кексів Вам необхідно:


  • 2 яйця, 
  • 175 г цукру, 
  • 50 г какао-порошку, 
  • 150 г борошна, 125 мл рафінованої олії, 
  • 125 мл кефіру, 
  • 1 1/3 чайної ложки розпушувача,
  •  ½ чайної ложки соди, 
  • 10 г білого чи чорного шоколаду для оздоблення. 

Загальна маса кексів приблизно 700 г. 

Приготування: 

1. Цукор, яйця і олію збити 5-7 хвилин.

2. Соду погасити у кефірі, влити у яєчну суміш і продовжити збивати до білої маси, щоб розійшовся цукор.

3. Борошно, какао-порошок просіяти і перемішати разом із розпушувачем.

4. Сухі продукти всипати у збиту масу і швидко замісити тісто консистенції густої сметани.

5. У силіконові чи металеві форми покласти паперові стаканчики, викласти у них тісто на 2/3 висоти форми і випекти у духовці, розігрітій до 180С протягом 20 хвилин.

Час випікання може змінюватися, залежно від Вашої духовки! 

Випечені кекси охолодити і розписати розтопленим білим чи чорним шоколадом, або оздобити будь-яким кремом, за Вашим смаком!


Усім приємного перегляду, смачної випічки! 

Немає коментарів: