Ніжні, смачні, ще й низькокалорійні кекси Ви приготуєте завдяки майстер-класу від Галини Зайцевої, викладачки кулінарних дисциплін Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму Національного університету харчових технологій.
Якщо вам сподобається рецепт - ставте лайки і підписуйтесь на канал пані Галини, будете вміти ще багато чого!
Для 12 кексів Вам необхідно:
Загальна маса кексів приблизно 700 г.
Приготування:
1. Цукор, яйця і олію збити 5-7 хвилин.
2. Соду погасити у кефірі, влити у яєчну суміш і продовжити збивати до білої маси, щоб розійшовся цукор.
3. Борошно, какао-порошок просіяти і перемішати разом із розпушувачем.
4. Сухі продукти всипати у збиту масу і швидко замісити тісто консистенції густої сметани.
5. У силіконові чи металеві форми покласти паперові стаканчики, викласти у них тісто на 2/3 висоти форми і випекти у духовці, розігрітій до 180С протягом 20 хвилин.
Час випікання може змінюватися, залежно від Вашої духовки!
Випечені кекси охолодити і розписати розтопленим білим чи чорним шоколадом, або оздобити будь-яким кремом, за Вашим смаком!
- 2 яйця,
- 175 г цукру,
- 50 г какао-порошку,
- 150 г борошна, 125 мл рафінованої олії,
- 125 мл кефіру,
- 1 1/3 чайної ложки розпушувача,
- ½ чайної ложки соди,
- 10 г білого чи чорного шоколаду для оздоблення.
Загальна маса кексів приблизно 700 г.
Приготування:
1. Цукор, яйця і олію збити 5-7 хвилин.
2. Соду погасити у кефірі, влити у яєчну суміш і продовжити збивати до білої маси, щоб розійшовся цукор.
3. Борошно, какао-порошок просіяти і перемішати разом із розпушувачем.
4. Сухі продукти всипати у збиту масу і швидко замісити тісто консистенції густої сметани.
5. У силіконові чи металеві форми покласти паперові стаканчики, викласти у них тісто на 2/3 висоти форми і випекти у духовці, розігрітій до 180С протягом 20 хвилин.
Час випікання може змінюватися, залежно від Вашої духовки!
Випечені кекси охолодити і розписати розтопленим білим чи чорним шоколадом, або оздобити будь-яким кремом, за Вашим смаком!
Усім приємного перегляду, смачної випічки!
Немає коментарів:
Дописати коментар