Ось що лікарі і дієтологи дійсно думають про м'ясо
Близько 8 мільйонів американців дотримуються вегетаріанської або веганскої дієти, але інші досі їдять значну кількість м'яса і птиці. Любителям м'яса буде корисно знати, що дійсно думають про це дієтологи і лікарі - і як їсти м'ясо без шкоди для здоров'я.
Які поживні речовини містяться в м'ясі?
М'ясо є джерелом різних поживних речовин.
Яловичина, свинина і баранина містять вітаміни А, В, D і К, а також мідь, хром, фолієву кислоту, залізо, магній, калій, селен і цинк, говорить доктор Голдберг, директор Joan H. Tisch Center for Women's Health при Медичному центрі Нью-Йоркського університету в Лангоне.
На додаток до цих нутрієнтів, м'ясо є також джерелом білка і вітаміну В12, додає Саманта Назарет, лікар-терапевт і гастроентеролог. А червоне м'ясо багате поживними речовинами, як от рибофлавін, холін фосфору і ніацин, зазначає Кріс Соллід, нутріціолог, старший експерт з питань харчування в International Food Information Council.
Ці поживні речовини мають важливе значення для здоров'я. За словами Солліда, вітамін В12 відіграє важливу роль в процесі обміну речовин, роботі серця, нервів і м'язів. А залізо, що міститься як в рослинній, так і в тваринній їжі, впливає на здоров'я серця.
Крім того, залізо, що є в продуктах тваринного походження, краще засвоюється. Щодо заліза з рослинних джерел - дослідження свідчать про те, що , воно засвоюється набагато краще , якщо ви разом з такими продуктами їсте м'ясо. Високобілкові дієти мають такі переваги: прискорення обміну речовин, міцні кістки і підтримка м'язової маси.
Споживання м'яса, особливо червоного, останнім часом стало гарячою темою для досліджень, тому що деякі тести показують взаємозв'язок між споживанням м'яса і такими захворюваннями, як діабет, хвороби серця, рак і ожиріння, говорить Мир Алі, лікар загальної та баріатричної хірургії в MemorialCare Orange Coast Medical Center in Fountain Valley.
Основними причинами,очевидно, є високий вміст в м'ясі насичених жирів і холестерину, а також канцерогенних сполук, які утворюються при високотемпературному приготуванні, а також L-карнітин, який сприяє утворенню бляшок в артеріях.
Зв'язок між і м'ясом та його приготуванням
і проблемами зі здоров'ям
Страви з м'яса готуються за допомогою соління, ферментації, копчення або інших процесів, які підсилюють смак або продовжують термін зберігання.
Бекон, ковбаса, хот-доги і м'ясні делікатеси - лише кілька прикладів.
Як дієтологи, так і лікарі сходяться на думці, що велика кількість солі і насичених жирів робить оброблене м'ясо одним з найшкідливіших для здоров'я типом їжі.
Як правильно споживати м'ясо?
Якщо ви хочете включити м'ясо в свій раціон без шкоди для здоров'я, потрібно дотримуватися кількох порад лікарів і дієтологів.
Частина туші, спосіб приготування, розмір порції і частота вживання, - все це слід враховувати.
Вибирайте ті шматки, в назві яких містяться такі слова, як «огузок», «шийна частина», «філе». Не їжте мармурове і копчене м'ясо. За твердженням доктора Алі, ви можете знизити вміст насичених жирів, використовуючи такі методи приготування, як випікання в духовці, тушкування, приготування на парі або варіння.
Смачного! Споживайте їжу, яка принесе вам і задоволення, і здоров'я!
Немає коментарів:
Дописати коментар