Вживати молоко та молочні продукти чи ні?

5 наслідків відмови від молочних продуктів

Думаєте виключити молочні продукти зі свого раціону? Спочатку прочитайте цю статтю.

Молоко багате кальцієм, білком, вітаміном D та іншими мінералами, важливими для зміцнення кісток.
 
Здебільшого, кістки ростуть в дитинстві та підлітковому віці, але надалі для того, щоб вести повноцінне та здорове життя, ви будете змушені підтримувати їх у формі.


Якщо ви дотримуєтеся раціону, що не містить молочних продуктів, вам потрібно знайти спосіб замінити ці втрачені поживні речовини, говорить Келлі Прітчетт, доктор медичних наук, представник Академії харчування та дієтології. 



 «Молоко вважається важливим для здоров'я кісток, тому що воно містить і кальцій, і вітамін D, - каже вона. - Однак, є й інші продукти, що містять ці вітаміни і мінерали. Насправді, найкращим джерелом вітаміну D є сонце ». Отримуйте щоденну дозу кальцію з листкової зелені, збагаченого апельсинового соку або мигдального молока і броколі.



Ви повинні приділяти більше уваги кров'яному тиску!

Молоко знамените не тільки вмістом кальцію, воно також є джерелом калію, який допомагає організму боротися з  підвищеним тиском, який часто є результатом споживання надто соленої їжі.

Дієта DASH, яка знижує кров'яний тиск без ліків, передбачає збільшення вживання фруктів, овочів і молочних продуктів, говорить доктор Ізабель Мейплс, представник Академії харчування та дієтології. «Люди, які стали їсти більше фруктів і овочів, змогли домогтися зниження кров'яного тиску, але кращого результату вони досягли лише тоді, коли додали в свій щоденний раціон три порції молочних продуктів», - говорить вона.

Ваша вага може змінитися

Будьте обережні, продумуючи безмолочну дієту в якості тактики схуднення. Хоча молочні продукти можуть додавати у ваш раціон більше калорій  (наприклад, сир і морозиво), деякі дослідження показали, що молоко сприяє відчуттю ситості і допомагає підтримувати здорову вагу. «Я не думаю, що відмова від молочних продуктів сприятиме схудненню, - каже доктор Прітчетт. - Це залежить від людини і від того, чим вона замінює молоко в своєму раціоні ».

Ваша шкіра може стати чистішою.

Деякі дослідження виявили зв'язок між появою прищів і молоком, особливо знежиреним, але жодне не виявило зв'язку з сиром або йогуртом. Проте, без клінічних досліджень переконливих даних недостатньо, щоб дерматологи могли радити не вживати в їжу молоко з метою позбавлення від запалень.

«Наявні дані свідчать про те, що харчування дійсно грає роль при вугровій висипці», - пояснює Уїтні Боу, доктор медичних наук, доцент кафедри дерматології в Медичному коледжі штату Нью-Йорк в Брукліні.

Ваша непереносимість лактози може посилитися.



Якщо у вас непереносимість лактози, це означає, що організму не вистачає ферменту, який розщеплює молочний цукор, тому при вживанні молочних продуктів це може обернутися проблемами зі шлунком.



Але якщо ви не відмовляєтеся повністю від молочних продуктів, ви, фактично, послаблюєте симптоми, збільшуючи кількість корисних бактерій в кишечнику.

«Якщо людина страждає непереносимістю лактози, навіть у важкій формі, але все ще споживає молочну їжу, організм примножує кількість бактерій, які руйнують лактозу», - каже Мейплс. Ви, ймовірно, все ще можете перетравити деяку кількість молочних продуктів в день. Просто розбийте їх на невеликі порції протягом дня і заїдайте чимось, щоб шлунок працював повільніше.

Немає коментарів: