Мабуть, варто почати з того, що перед сучасним школярем після 9-го класу є, як мінімум, два шляхи: вступити до коледжу або закінчити одинадцять класів і спробувати вступити до ВНЗ. Подібна проблема і у одинадцятикласників - їм прийдеться вирішувати, куди поступати. Який варіант більш перспективний? Втрачаєте ви щось, обравши коледж?
Безсумнівно, мета будь-якої освіти – це отримати професію та забезпечити себе і свою сім’ю в майбутньому.
В результаті ,все зводиться до вибору престижної та високооплачуваної роботи. В надії побудувати хорошу кар’єру й майбутнє багато хто обирає університет, а не коледж. Можна подумати, що університет та інститут – це вибір набагато надійніший та перспективніший, але ж це не завжди так.
Безсумнівно, в цьому є частина правди, але ж за останні роки спеціальна освіта стала суттєво якіснішою. Також пам’ятайте про те, що після отримання робітничої спеціальності ви можете здобути в цьому ж коледжі диплом молодшого спеціаліста , а , при бажанні, потім цілком успішно вступити до вищого навчального закладу.
І , крім цього, при вступі на аналогічну спеціальність ви досить багато знатимете, тому можете потрапити відразу на третій курс.
У молодості дуже багато планів, все потрібно встигнути: і грошей заробити, і особисте життя побудувати, і навчитися чомусь.
Якщо дев'ятикласник обере коледж, то у нього буде диплом про середню спеціальну освіту, в той час, як ровесники тільки вчитимуться на перших курсах університету! А це означає, що можливо почати професійну кар’єру значно раніше за тих, хто після 9 класу не пішов в коледж, а продовжив навчання у школі.
Щодо 11-тикласників - отримавши робітничу спеціальність, можна також , продовживши навчання, стати фаховим молодшим бакалавром, ну, і нічого не заважає продовжити освіту далі, вже з третього курсу відповідного вищого навчального закладу або працювати та навчатися заочно.
Оцініть плюси і мінуси навчання в коледжі
плюси:
- вступити до коледжу після 9 та 11 класів значно простіше, ніж в університет чи інститут після 11;
- навчання в коледжі більш практичне і спеціалізоване;
- ви раніше отримаєте професію;
- ви матимете можливість в 18-19 років мати диплом і працювати за фахом;
- працюючи (вже після закінчення навчання в коледжі), ви, коли матимете бажання, зможете отримати ще один диплом, вступивши до ВНЗ ( в тому числі, Національного університету харчових технологій), а також продовжити навчання закордоном (в Німеччині - в Берліні та Потсдам, в Польщі - в Лодзі та Кракові);
- навчання в коледжі обійдеться дешевше, ніж у вищому навчальному закладі;
- ви матимете можливість проходити практику та стажування в кращих закладах нашої області, а також закордоном - в Польщі, Німеччині, Болгарії, Словаччині ( поглиблено вивчивши мову під час навчання в коледжі);
- після закінчення навчання в коледжі отримати хорошу, високооплачувану роботу, якщо не бажаєте далі продовжувати навчання;
- диплом коледжу менш престижний, ніж диплом університету чи інституту.
Звичайно, вибір завжди за вами, але подумайте, чого ви хочете: швидше закінчити навчання та отримати фах, або ж довго (і це далеко не завжди означає «якісно») здобувати вищу освіту?
- Харчові технології.
- Туризм.
- Маркетинг.
- Готельно-ресторанна справа.
Зарахування за спеціальностями «Готельно-ресторанна справа», “Маркетинг” для випускників 9-го класу проводиться за результатами вступних екзаменів (українська мова – диктант, математика – письмовий екзамен).
Кваліфікованих робітників на базі 11-го класу:- Майстер ресторанного обслуговування - термін навчання 1 рік.
- Офіціант–бармен - термін навчання 1 рік 5 місяців.
- Кухар (IVрозряду), кондитер (III розряду) - термін навчання 1 рік 10 місяців.
- Кондитер (IVрозряду)- термін навчання 1 рік 5 місяців.
- Агент з постачання (менеджер)- термін навчання 1 рік.
- Кухар (IVрозряду), бармен (IVрозряду) - термін навчання 1 рік 10 місяців.
- Кухар (Vрозряду)- термін навчання 1 рік 10 місяців.
- Агент з організації туризму, покоївка – термін навчання 1 рік.
- Майстер готельного обслуговування – термін навчання 1 рік.
Кваліфікованих робітників на базі 9-го класу:
- Кухар (IVрозряду), офіціант (IVрозряду), бармен (IVрозряду) – термін навчання 2 роки 10 місяців (контрактна форма навчання).
- Кондитер – 3 роки (контрактна форма навчання).
- Продавець продовольчих товарів, агент з постачання – 3 роки, 5 місяців.
Після здобуття робітничого фаху студенти мають можливість навчатися у коледжі за програмою фахового молодшого спеціаліста.
Усі випускники коледжу гарантовано працевлаштовуються.
- ґрунтовна теоретична та професійно-практична підготовка;
- оволодіння навичками конкурентної поведінки в ринковому середовищі;
- виробнича практика на кращих підприємствах сфери послуг Івано-Франківської області;
- можливість стажування в Німеччині, Польщі, Словаччині, Болгарії.
Коледж здійснює курсову (групову та індивідуальну) підготовку за усіма робітничими професіями.
До послуг студентів - вокальний, танцювальний та драматичний гуртки; спортивні секції з волейболу, настільного тенісу, баскетболу, футболу.
Подати заяви та документи на фахового молодшого бакалавра можна з 30.06 по 14.07.2021.
Подати заяви та документи на кваліфікованого робітника можна з 01.05 по 31.07.2021.
Вступаєш на основі 9-го класу чи повної загальної середньої освіти? Записуй чи роби скрін способів подачі заяви та документів ⬇️
1) зайди на наш сайт за посиланням ➡️ Подати заяву і заповни форму за відповідними пунктами.
2) перейди за посиланням ➡️ Перелік документів для вступу, щоб дізнатися, які документи для вступу необхідні.
3) ти можеш надіслати заяву на вступ і копії документів на електронну пошту коледжу ➡️ iftrsit@ukr.net
4) можна надіслати фото заяви та необхідних для вступу документів
за номером ➡️ +38 097 3865703
4) а також поштою на адресу ➡️
76014 м. Івано-Франківськ, вул. Сорохтея, 43
з обов’язковим описом вкладень вказавши в рядку КОМУ – Приймальна комісія.
!!! Слідкуй за ІФКРСІТ у Facebook – @ifkrsit та Instagram – if_krsit та отримуй актуальну інформацію щодо вступу 2021.
!!! Онлайн-консультацію щодо вступу та вибору спеціальності можна отримати за телефонами
+38 0342 527023,
+38 097 3865703.
Немає коментарів:
Дописати коментар