Гарбузовий пиріг - це смачно!


Гарбуз - овоч специфічний, не всі його люблять, хоча користь для організму від нього неоціненна, це просто криниця вітамінів і мікроелементів. Зате у вигляді пирога  він перетворюється просто до невпізнання.


Ця випічка  радує не тільки смакові рецептори, але і погляд, завдяки вмілим рукам господині. Вона є на диво красивою, яскравою та сонячною, з апетитною скоринкою.  А різні види солодких соусів, кремів та фруктів зроблять ласощі ще більш привабливими.

Пропоную спробувати приготувати гарбузовий пиріг за порадами та рекомендаціями Олени Жаботинської, бренд-шефа мережі "23 ресторани".


Домашній гарбузовий пиріг



Складники:
  • гарбуз запечений – 400г,
  • кукурудзяне борошно – 150г, 
  • вершкове масло – 150г,
  • цукор – 150г ,
  • цукрова пудра – 20г ,
  • яйця – 5шт,
  • розпушувач для тіста – 9г .






Спосіб приготування :




1. В мисці з високими бортами збивати з цукром розм'якшене масло до тих пір, поки воно не стане пухким, а цукор не розчиниться.








2. Поступово, по одному, вводити яйця, продовжуючи збивати .









3. До утвореної маси додати попередньо запечений гарбуз, нарізаний кубиками, обережно перемішати.














4. Розпушувач з'єднати з кукурудзяним борошном і також додати у суміш, ще раз вимішати і викласти у підготовлену та змащену холодним шматочком масла форму.






5. Пиріг випікати при температурі 160-180 С 40 хвилин.



6. Охолодити у формі протягом 20-30 хвилин. Перед подачею нарізати та посипати цукровою пудрою.




За бажанням пиріг можна перемастити джемом, кремом, збитою сирною масою, прикрасити фруктами або подавати з солодкими молочним чи фруктовими соусами.


Смачного! Використовуйте всі дари нашої рідної землі, готуйте з любов'ю, наважуйтеся на нові страви зі звичайних продуктів!

Немає коментарів: