Гарбуз - овоч специфічний, не всі його люблять, хоча користь для організму від нього неоціненна, це просто криниця вітамінів і мікроелементів. Зате у вигляді пирога він перетворюється просто до невпізнання.
Ця випічка радує не тільки смакові рецептори, але і погляд, завдяки вмілим рукам господині. Вона є на диво красивою, яскравою та сонячною, з апетитною скоринкою. А різні види солодких соусів, кремів та фруктів зроблять ласощі ще більш привабливими.
Пропоную спробувати приготувати гарбузовий пиріг за порадами та рекомендаціями Олени Жаботинської, бренд-шефа мережі "23 ресторани".
Домашній гарбузовий пиріг
Складники:
- гарбуз запечений – 400г,
- кукурудзяне борошно – 150г,
- вершкове масло – 150г,
- цукор – 150г ,
- цукрова пудра – 20г ,
- яйця – 5шт,
- розпушувач для тіста – 9г .
Спосіб приготування :
1. В мисці з високими бортами збивати з цукром розм'якшене масло до тих пір, поки воно не стане пухким, а цукор не розчиниться.
2. Поступово, по одному, вводити яйця, продовжуючи збивати .
3. До утвореної маси додати попередньо запечений гарбуз, нарізаний кубиками, обережно перемішати.
4. Розпушувач з'єднати з кукурудзяним борошном і також додати у суміш, ще раз вимішати і викласти у підготовлену та змащену холодним шматочком масла форму.
5. Пиріг випікати при температурі 160-180 С 40 хвилин.
6. Охолодити у формі протягом 20-30 хвилин. Перед подачею нарізати та посипати цукровою пудрою.
За бажанням пиріг можна перемастити джемом, кремом, збитою сирною масою, прикрасити фруктами або подавати з солодкими молочним чи фруктовими соусами.
Смачного! Використовуйте всі дари нашої рідної землі, готуйте з любов'ю, наважуйтеся на нові страви зі звичайних продуктів!
Немає коментарів:
Дописати коментар