Суп-пюре з гарбуза та паприки

Гарбуз – це справжній хіт осіннього та зимового меню. Цей овоч є лідером за вмістом речовин,  необхідних для нормальної роботи організму людини, зокрема, у гарбузі багато заліза. Як приготувати смачний суп-пюре з гарбуза та що до нього додати для смаку – далі в матеріалі. 


Гарбуз сам по собі має доволі нейтральний смак, саме в рецепти додають багато спецій та зелені. До супів найкраще пасують розмарин, чебрець та часник . Подають супи з гарбуза разом із грінками з білого хліба та гарбузовим насінням. Ця страва не залишить нікого байдужим, тож обов'язково приготуйте її восени чи взимку.

 Я пропоную до вашої уваги один з рецептів супу-пюре з гарбуза, який навчилися готувати  учасники майстер-класів від Олени Жаботинської, які відбувалися протягом січня в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму. Ця страва ароматна, недорога та легка в приготуванні.



Інгредієнти для 2-х порцій: 

  • цибулина - 1 шт. ,
  • часник - 2 зубки,
  • гарбуз - 300 г,
  • перець болгарський свіжий - 100 г,
  • паприка (приправа) - 10 г,
  • сіль та чорний перець до смаку,
  • олія(бажано оливкова) для обсмажування.
                                  
   Приготування:

1. В каструлі підсмажити на олії цибулю та часник, коли цибуля стане прозорою, додати нарізаний перець. 

2. Смажити все разом до того часу, поки перець стане м‘яким, тоді додати нарізаний кубиками гарбуз.

3. Добре перемішати всі складники і смажити, поки гарбуз також стане м‘яким.

4. Залити все овочевим відваром або гарячою водою ( приблизно на 1см поверх овочів), трішечки посолити. Варити до готовності на маленькому вогні, додати мелену паприку, перець та  сіль до смаку. 

5. Скориставшись блендером, все перетерти на пюре, поставити на плиту і ще раз довести до кипіння.

Суп-пюре можна подати з підсмаженим гарбузовим насінням, з грінками, а також, за бажанням,  можна заправити вершками чи сметаною.

Смачного))) Готуйте здорову та просту їжу, використовуйте всі дари нашої землі у щоденному харчуванні!

Немає коментарів: