Ароматний та апетитний суп-пюре з печериць готується дуже просто і не вимагає багато часу.
- печериці – 100 г,
- селера - 2 стебла,
- цибуля ріпчаста - 1 штука,
- чебрець - 1-2 гілочки,
- крохмаль -1 столова ложка,
- молоко -150 мл,
- масло – 30 г (або оливкова олія - 1 столова ложка) ,
- сіль за смаком,
- чорний перець за смаком,
- бульйон або вода -100 мл.
Приготування:
1. Стебла селери та цибулю нарізати дрібними кубиками.
2. В каструлі з товстим дном розігріти масло, закласти порізані цибулю,селеру та гілочку чебрецю.
Тушкувати на помірному вогні 10 хвилин.
3. Печериці нарізати кубиками і додати в каструлю, тушкувати 15 хвилин до готовності грибів.
4. Долити молоко, бульйон або воду, а також розведений у воді крохмаль, довести до кипіння.
5. Суп протерти за допомогою блендера.
6. Налити в тарілку чи супницю, можна прикрасити обсмаженими чи запеченими печерицями, зеленою цибулею чи гілочкою чебрецю.
Смачного! Готуйте з любов'ю, бережіть своїх рідних та близьких!
Фантазуйте, додавайте нові інгредієнти та створюйте свої рецепти!
Немає коментарів:
Дописати коментар