Овочі-гриль з соєво-часниковою заправкою.
Ідеальний гарнір, корисний та смачний, до запеченого м'яса чи риби – це овочі-гриль, їх не обов'язково готувати на грилі з відкритим вогнем, цілком підійде сковорода-гриль. Для запікання можна використовувати і заморожені овочі, якщо не сезон. Але ніщо не зрівняється з баклажанами, кабачками, ріпчастою цибулею, перцем, помідорами чи іншими овочами, приготованими на сковороді-гриль з соєво-часниковою заправкою!Не всі овочі підходять для приготування на сковороді-гриль: в'ялі та перерослі кабачки і баклажани з огрубілою структурою для неї не годяться!
На сковороді-гриль можна готувати тільки молоді та м’ясисті овочі, бажано, вирощені у вашому регіоні.
Що стосується асортименту, для смаження на сковороді-гриль, ідеальні такі овочі:
- ріпчаста цибуля;
- кабачки;
- баклажани;
- кукурудзяні качани;
- пагони спаржі;
- помідори;
- болгарські перці;
- гарбуз;
- морква.
Щоб овочі вийшли смачними, соковитими та корисними, слід підготувати велику сковорідку-гриль і молоду сировину.
Приготування:
1. Очистити цибулю, та порозрізати її на великі дольки, які порозділяти.
2. Промити всі овочі.
3. Вирізати з перцю плодоніжку та серединку з насінням і порізати кожен поздовж на 8 частинок.
4. Кабачки(цукіні), моркву, баклажани та гарбуз (за бажанням) нарізати широкими (1-1,5 см) кільцями чи півкільцями.
5. На суху сковорідку нанести декілька крапель оливкової олії, розмазавши її по дну кухонних пензликом. Поставити її на середній вогонь і почекати, поки вона прогріється.
Готовність сковороди можна перевірити, наливши краплину води, якщо вона негайно випарувалася, значить, можна приступати до запікання.
Моя сковорода укомплектована пресом і має кришку.
Прес не завжди є в комплекті, але кришка є обов'язковою!
6. Якщо у вас є час, то краще розкладати овочі в один шар.
Але для прискорення процесу приготування можна викладати так, як звичайно.(Овочі повинні бути сухими, їх слід промокнути серветкою).
Першими обсмажуємо моркву і кабачки , викладаючи кружечки на розпечене дно.
Коли овочі обсмажаться з одного боку, перевернути їх на другу сторону, можна просто перемішати лопаткою, якщо ви не викладали в один шар.
7. В ідеалі кабачки та моркву потрібно перекласти в каструлю, сковороду витерти, знову змастити олією і запікати перець,баклажани, гарбуз та цибулю окремо, а потім так само помідори.
Але я для прискорення процесу робила простіше - до кабачків та моркви додала перець, баклажани та цибулю, перемішала, слідкуючи, щоб вогонь не був надто сильним і щоб овочі запікалися рівномірно.
Помідори необхідно додавати вже в самому кінці, залишивши їх на вогні тільки 1-2 хвилини. Весь час запікання овочів не повинен бути більшим, ніж 15 хвилин для того, щоб овочі залишалися в міру хрусткими.
8. Поки овочі готуються в сковороді, можна приготувати соєво-часникову заправку.
Складники для заправки:
- 2-3 зубки часнику,
- 2 столові ложки соєвого соусу,
- 3 столові ложки оливкової олії,
- 2 столові ложки виноградного чи яблучного оцту,
- 2 чайні ложки цукру,
- чорний та червоний перець за смаком.
Про те, як вибрати соєвий соус, я вже писала, дивіться тут.
Часник мілко посікти, додати до нього і добре перемішати всі інші інгредієнти.
9. Готові овочі перекласти в каструлю, залити заправкою та накрити кришкою, залишивши настоюватися на 10-15 хвилин.
Спробуйте - буде смачно! Можливо, ця страва стане вашою улюбленою!
Немає коментарів:
Дописати коментар