Ви все робили трішечки не так, як треба. Японський шеф-кухар показав, як правильно їсти суші
У відеоінтерв'ю американському виданню Business Insider Мацухіса наочно показує, як, на його думку, потрібно вживати популярну страву.
Він рекомендує не змішувати соєвий соус з васабі. Зокрема, Мацухіса радить занурювати в соєвий соус тільки рибу, без рису, і лише потім додавати до суші трохи васабі - зверху риби. Крім того, що такий спосіб вживання суші та ролів набагато зручніше звичного, він також дозволяє краще відчути смак страви.
«Це більш традиційний спосіб», - зазначив він.
При вживанні ролів також слід обмежити додавання соєвого соусу. Замість того, щоб занурювати весь шматочок страви, слід обмежитися лише невеликою частиною. На думку шефа, занадто велика кількість соєвого соусу не дозволить відчути справжній смак страви.
Крім того, вживати шматочок ролу потрібно цілим, не відкушуючи частинами. Експерт зазначає, що це найсерйозніша помилка при вживанні ролів, адже кожен шматочок ролу містить кілька інгредієнтів, підібраних таким чином, щоб посилити і поліпшити смак один одного.
Шеф-кухар нагадав, що імбир подається до страви для того, щоб можна було спробувати відразу кілька різних видів суші. Перед вживанням іншого виду суші рекомендується з'їсти невеликий шматочок імбиру - це дозволить перебити в роті смакові відчуття і в повній мірі відчути смак іншого виду суші.
На завершення відео Мацухіса додав, що необхідно починати з більш пісних видів суші, залишаючи варіанти з жирною рибою на потім.
«Мені здається, краще починати з пісних видів і лише потім переходити до більш жирних. Я маю на увазі жирну рибу, яку краще з'їсти під кінець. Фіналом суші-трапези можуть бути роли», - підсумував він.
Як правильно їсти суші. Показує Нобуюкі Нобу Мацухіса
Спробуйте! У вас все вийде! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар