Щороку 3 травня українські кондитери відзначають своє професійне свято.
Це не просто професія, багато хто, і цілком справедливо, називає її мистецтвом.
Солодощі - це маленьке свято для малюків та й для багатьох дорослих!
Рецепт є лише загальною схемою приготування, а вже баланс смаків, тонкощі і момент, в який необхідно включати ті чи інші продукти і додатки – це справа кондитера.
Професійний кондитер, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту і чуття. Мало хто може похвалитися цими необхідними якостями, проте кожен зуміє побачити різницю між роботою фахівця і любителя.
Робота кондитера вимагає від людини не тільки певних знань, але й терпіння, художнього смаку, просторової уяви та чіткої координації рухів
Крім цього, велике значення мають гарна освіта і практика. Оволодіти цим мистецтвом самостійно практично не можливо – важливий приклад та досвід майстра, у якого можна навчитися. Це вміння передається з покоління в покоління.
Професійна робота наших кондитерів помітна і користується попитом в усьому світі.
У багатьох з нас ця професія найчастіше асоціюється з ресторанним бізнесом, адже саме там зосереджено висока майстерність і вміння найкращих представників цієї професії. Це, звичайно, спірне питання. Кожен, навіть найменший, заклад ресторанного господарства повинен претендувати на найкращого та найвправнішого кондитера. Це легко зрозуміє клієнт - популярність буде результатом.
У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу всіх кондитерів! Бажаємо Вам справжніх шедеврів і заслуженої подяки Ваших клієнтів! Здоров’я Вам і смачного всім Вашим шанувальникам! Зі святом Вас!
PS: До речі, базові знання з професії "Кондитер третього розряду", а також документ про робітничу кваліфікацію державного зразка можна отримати завдяки навчанню в групі курсової підготовки, яка почала навчання з 17 квітня цього року, а ще індивідуальним дистанційним методом навчання
Звертайтеся! Долучайтеся до діючої групи! Здійсніть свою мрію вже сьогодні! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар