3 травня - професійне свято кондитера!

Щороку 3 травня українські кондитери відзначають своє професійне свято. 



Це не просто професія, багато хто, і цілком справедливо, називає її мистецтвом.


Солодощі - це маленьке свято для малюків та й для багатьох дорослих!




Рецепт є лише загальною схемою приготування, а вже баланс смаків, тонкощі і момент, в який необхідно включати ті чи інші продукти і додатки – це справа кондитера.

Професійний кондитер, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту і чуття. Мало хто може похвалитися цими необхідними якостями, проте кожен зуміє побачити різницю між роботою фахівця і любителя.



Робота кондитера вимагає від людини не тільки певних знань, але й терпіння, художнього смаку, просторової уяви та чіткої координації рухів







Крім цього, велике значення мають гарна освіта і практика. Оволодіти цим мистецтвом самостійно практично не можливо – важливий приклад та досвід майстра, у якого можна навчитися. Це вміння передається з покоління в покоління.

Професійна робота наших кондитерів помітна і користується попитом в усьому світі.





У багатьох з нас ця професія найчастіше асоціюється з ресторанним бізнесом, адже саме там зосереджено висока майстерність і вміння найкращих представників цієї професії. Це, звичайно, спірне питання. Кожен, навіть найменший, заклад ресторанного господарства повинен претендувати на найкращого та найвправнішого кондитера. Це легко зрозуміє клієнт -  популярність буде результатом.

У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу всіх кондитерів! Бажаємо Вам справжніх шедеврів і заслуженої подяки Ваших клієнтів! Здоров’я Вам і смачного всім Вашим шанувальникам! Зі святом  Вас!

PS:  До речі, базові знання з професії     
"Кондитер третього розряду", а також документ про робітничу кваліфікацію державного зразка можна отримати завдяки навчанню в групі курсової підготовки, яка почала навчання з 17 квітня цього року, а ще індивідуальним дистанційним методом навчання 


Звертайтеся! Долучайтеся до діючої групи! Здійсніть свою мрію вже сьогодні! ;)

Немає коментарів: