Кращі кондитери визначені!

Кондитерське ремесло - це мистецтво! Солодощі - це маленьке свято, а готувати десерти - означає дарувати людям радість і робити їх трішки щасливішими.


Ці прості істини добре знають учні Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму, котрі опановують професію кондитера.

24 квітня в  коледжі  відбувся фінальний етап міського конкурсу на звання кращого кондитера серед учнів професійно-технічних навчальних закладів.

Такий конкурс проводиться щороку з метою популяризації професії кондитера, вдосконалення фахової майстерності учнів, розвитку їх творчої активності. А також це прекрасна нагода для роботодавців підібрати для себе майбутніх працівників, оцінити майстерність та професійність молодих кондитерів.



Після першого, відбірного етапу, до участі у фіналі конкурсу були допущені переможці та призери цього етапу, якими стали 5-ть учасників.

Фінальний етап включав у себе презентацію "Я і моя професія", перший, теоретичний тур, для виявлення знань конкурсантів шляхом тестування, який тривав протягом години, а також другий, практичний тур, тривалістю три години.

Практичний тур передбачав домашнє завдання - виготовлення композиції з цукрової мастики - а також завдання в лабораторії на тему елементів оздоблення з шоколаду.



До організаційного комітету  міського конкурсу з визначення кращого кондитера серед учнів професійно-технічних навчальних закладів входили   Білик Б.І., заступник міського голови, Швець Л.П., заступник директора з навчальної роботи Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ; Пічак С.М., начальник відділу з удосконалення організації праці управління праці Івано-Франківської міської ради.

Якість виконання робіт оцінювало журі професіоналів  : голова журі , Дутка Л.Т., провідний технолог магазину-пекарні «Марше»; Кузнецова В.І., директор Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ;  Зайцева Г.Т., викладач спец. предметів Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ; Дмитраш Н.Ю., начальник управління праці Івано-Франківської міської ради.


Спостерігаючи за працею конкурсантів, вкотре переконуєшся, що кондитерська справа не така легка, як здається на перший погляд. Вся ця краса, створена вправними руками кондитерів, є результатом саме щоденної монотонної праці.



Наші учні добре знають, що для успішного кондитера необхідний стійкий інтерес до художньої діяльності, вміння добре ліпити, малювати, мати розвинену творчу уяву,  та високий ступінь координації рухів рук. А все це досягається завдяки наполегливості, працелюбності та практиці!

Ну, а результат - перемога в конкурсі!




1 місце - 

Шевчук Іванна






























2 місце - 

Кисляк Надія





























3 місце - 
Олексин Тетяна









Вітаємо юних кондитерів-переможців!
















А ці фото свідчать про те, скільки всього можна навчитися, якщо є бажання!




Приєднуйтесь і ви!  ;)

Немає коментарів: