Салати з пекінської капусти

Пекінська, або китайська капуста продається на ринку вже не перший рік. Вона приваблює покупців надзвичайно м'яким листям і довгим терміном зберігання. У той час, як взимку білокачанна капуста - жорстка та не надто приваблива для споживання у свіжому вигляді, пекінська  залишається хрумкою та соковитою. Саме з пекінською капустою салати найніжніші.


Ось для вашої колекції декілька рецептів. Спробуйте!

1. Салат «Швидко і смачно»!


Складники:

  •  200 г пекінської капусти,
  •  2 свіжі огірки,
  •  четвертинка середньої цибулини,
  •  150 г ковбаси (на вибір),
  • 1 столова ложка   домашнього  майонезу або одного з тих соусів, рецепти яких є в моєму блозі,
  •  спеції та сіль за смаком.


Приготування:

   
1.  Капусту пошаткувати.
    2.
Огірок порізати соломкою, бажано - не дуже мілко.
   
3. Далі ковбасу також порізати соломкою.
    4.
А цибулю - краще півкільцями.
   

 Додати майонез, сіль, перець і все перемішати.
 

Наш салат готовий!

2. Салат "Цезар"

 

Складники:

  •   200г курячого філе,
  •   200 г пекінської капусти
  •   50 г твердого сиру на вибір,
  •   сухарики,
  •   6-8 штук помідорів-чері,
  •   сіль за смаком.
 
Для соусу:

 
Приготування:
 

1. Приготувати куряче філе. Можна відварити, а можна  злегка обсмажити до золотистого кольору, або запекти.
 2. Нашаткувати капусту. 
 3. Помідори порізати на четвертинки чи половинки.
 4. Сир натерти на терці для моркви або порізати соломкою. 
 5. Готове куряче філе розібрати на шматочки вздовж волокон.
 

Приготування соусу:

 У блендері змішати майонез, зубок часнику і лимонний сік до однорідного стану. Пропорції часнику та соку можна змінювати за смаком.

Увага!  Салат не заправляти, а подати соус окремо, щоб кожен полив салат вже в тарілці, а сухарики залишилися хрумкими.


От і все. Перемішали - і салат готовий!

3. Салат "Стріли Амура"

 

Складники:

  •   300 г пекінської капусти,
  •   150 г очищених коктейльних креветок     (королівські не годяться),
  •   1 невеличка баночка консервованих ананасів,
  •   великий стиглий гранат,
  •  1 столова ложка   домашнього  майонезу або одного з тих соусів, рецепти яких є в моєму блозі,      
  •  сіль за смаком.
 
Приготування:


1. Капусту нашаткувати.
2. Ананаси порізати на кубики.
3. Відварити креветки. 
4. Гранат розібрати на зерна.

Змішати всі порізані інгредієнти, додати зерна граната.

 Заправити домашнім майонезом. Смачного!

Немає коментарів: