Майстер-клас з європейського сервірування

Важливість сервірування столів у ресторанних закладах не можливо переоцінити, адже це один з основних елементів залучення відвідувачів. Гості формують своє враження про заклад, керуючись не тільки враженнями від смачно приготованої їжі, але й  професійністю оформлення столу. Якісний та красивий посуд допомагає у презентації страви, додає їй смаку, а також викликає у відвідувачів бажання спробувати подану їжу.


Сервірування столу, яке відповідає виду обслуговування, гармоніює з меню, інтер'єром, відображає національні особливості чи тематику заходу, сприятиме тому, що відвідувачі з радістю прийдуть в такий ресторанний заклад ще і ще раз, а також порекомендують його своїм знайомим та близьким.
Сервірування в закладах високої кухні має свої особливості, так само, як і те, що в європейських країнах воно має трохи інші стандарти, ніж в Україні.
 
Продовжуючи свій рух на шляху  виховання покоління, здатного інтегруватися в світову спільноту, Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ  поглиблює співпрацю  з іноземними партнерами.

Тому-то 8 лютого 2018 року в  Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся майстер-клас з сервірування столу для меню з 4-х страв на 2-х осіб, який люб'язно погодився провести Даніель Ель Фадгхам, керівник фірми відновлення фахових працівників для німецького ринку праці.


  В майстер-класі в якості допитливих  глядачів-професіоналів взяли участь представник німецьких партнерів Рональд Мацалак, директор професійної школи кулінарного мистецтва, директор коледжу Кузнецова Віра Іванівна та її заступники, а також викладачі, майстри виробничого навчання, ну, і, звичайно, студенти, які мали змогу порівняти побачене з тим, чого вже навчилися в нашому коледжі під час теоретичних та практичних занять, а дехто - протягом практики, яку наші майбутні професіонали проходять в кращих ресторанних закладах Івано-Франківська та області.


Не зважаючи на те, що пан Даніель спілкувався через перекладача, пані Олену, майстер-клас викликав жваве обговорення і багато фахових питань. Наші німецькі партнери пообіцяли в березні під час свого наступного приїзду познайомити всіх бажаючих з деякими способами приготування коктейлів і з радістю оцінять професійне вміння наших майбутніх барменів та дадуть свої поради щодо самовдосконалення та професійного навчання.

Івано-Франківський коледж і надалі співпрацюватиме з іноземними партнерами, тепер - з німцями. Але переслідуємо різну мету - німці прагнуть поповнити своє населення молодими людьми, які б заробляли на пенсії для їхнього старіючого населення та заповнювали робочі місця в тих галузях, де є така проблема, а ми... Ми хотіли б , щоб наші діти, ставши професіоналами, повернулися додому і працювали тут, отримавши досвід і знання в Німеччині. Те, що наша молодь їде за кордон за більшими заробітками, - це природний процес, а нашому уряду, місцевій владі, а також працедавцям вже час опритомніти і думати про заходи та способи, які б створили умови для повернення....

Немає коментарів: