Вміння змінюватись - необхідна риса на сучасному ринку праці

У сучасних умовах, коли постійно впроваджуються нові техніка та технології, коли все більше поширюються та оновлюються комунікаційні можливості, коли зникають одні професії чи спеціальності і з'являються нові, все більше цінується вміння людини адаптуватися до нових умов та протягом життя освоїти декілька професій, зважаючи на вимоги часу та обставин.

Величезного значення набувають здатність спробувати свої сили у зовсім іншій галузі, вміння використовувати та поєднувати вже отримані знання та навички, не опускати руки у випадку невдачі і , звичайно, сміливість знову і знову почати все з нуля, ну, чи майже з нуля.;)

 Віталій Савлюк, нині висококласний майстер-перукар  салону "Катрін" та дуже різностороння людина, розповідає в своєму блозі про те, що його першою спеціальністю та професією є "технолог харчування" , яку він здобув у Івано-Франківському державному коледжі технологій та бізнесу.


 Після отримання освіти Віталій  4 роки працював у Санкт-Петербурзі. Робота шеф-кухарем в кафе, за його словами,  приносила  не тільки задоволення, але й досить суттєвий  заробіток.


Віталій розповідає, що саме його перша робота стала причиною знайомства з перукарським мистецтвом, яке пізніше він освоїв в досконалості на різноманітних курсах та семінарах, з наполегливістю, гідною подиву та поваги!






Не зупиняючись у своєму прагненні до самовдосконалення, Віталій ще й закінчив навчання в інституті мистецтв Прикарпатського національного університету ім.Стефаника за спеціальністю "театральне мистецтво".






14 років тому , "остаточно попрощавшись з кухнею і гарячим цехом", він  вважав, що усі знання та кухарські навички йому більше ніколи не знадобляться🤔.
 


Проте, сьогодні його перша професія  дозволяє йому з професіоналізмом підходити до практикування та пропагування здорового харчування 🥑🍑🍊🍎 , а також ще до однієї сторони своєї діяльності - налагодження  виробництва у готельно-ресторанному туристичному комплексі, де для організації дозвілля тих, хто приїхав відпочити від монотонності буденного життя, пригодиться і те, чого вчили знавці театрального мистецтва.



Незважаючи на вже пройдений життєвий шлях та набуття таких несхожих між собою професій, Віталій все ж безмежно вдячний своїм батькам за те що дали можливість першою здобути спеціальність, зв'язану саме з кухарським мистецтвом, а також  усім викладачам, на той час комерційного технікуму.

То ж побажаємо такій позитивній та невгамовній людині творчих злетів, впровадження в життя найнереальніших мрій і, звичайно, здоров'я та сил для їх реалізації ! ;))

Немає коментарів: