Кульки з печериць з м'ясним фаршем - це дещо незвичний вигляд страви зі знайомих продуктів.
Ця страва зовсім не складна в приготуванні, досить дешева і має оригінальний вигляд. Її можна подавати в гарячому виді або як холодну закуску, з салатом, гарніром, з зеленню чи з соусом на ваш вибір.
Складники (розрахунок по 2 кульки на порцію):
- 10 великих печериць,
- 50г м'ясного фаршу(можна з птиці),
- 1 цибулина,
- 1/2 чайної ложки майорану,
- сіль до смаку,
- перець до смаку,
- сухарі для панірування,
- 3 яйця.
Приготування:
1. Печериці помити холодною водою, видалити ніжки.
2. Цибулю дрібно посікти, обсмажити до золотистого кольору.
3. Додати порізані ніжки печериць, перемішати з цибулею, хвилину обсмажити і відкласти.
4. Шапочки печериць посипати чорним перцем. Не солити, бо виділення рідини з печериць не бажане.
5. До фаршу додати підсмажену цибулю з печерицями, яйце, сіль, перець та майоран, добре вимішати.
6. Утворену суміш викласти в шапочки печериць, надати їм форму кульок.
7. Кожну кульку вмочити в збиті з сіллю яйця, а потім обкачати в сухарях і так 2-3 рази.
8. Смажити в розігрітому кулінарному чи іншому жирі до золотистої скоринки.
Для отримання більш дієтичної страви кульки можна збризнути оливковою олією і запекти в духовці (при 200С 30-35 хвилин).
Фантазуйте, придумайте свій рецепт цієї незвичної страви і поділіться з нами! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар