Кульки з печериць

Печериці та м'ясо - дуже вдале поєднання, яке багатьом смакує.
Кульки з печериць з м'ясним фаршем - це дещо незвичний вигляд страви зі знайомих продуктів.


Ця страва зовсім не складна в приготуванні, досить дешева і має оригінальний вигляд. Її можна подавати в гарячому виді або як холодну закуску, з салатом, гарніром, з зеленню чи з соусом на ваш вибір.


Складники (розрахунок по 2 кульки на порцію):

  • 10 великих печериць,
  • 50г м'ясного фаршу(можна з птиці),
  • 1 цибулина,
  • 1/2 чайної ложки майорану,
  • сіль до смаку,
  • перець до смаку,
  • сухарі для панірування,
  • 3 яйця.

Приготування:








1. Печериці  помити холодною водою, видалити ніжки.










2. Цибулю дрібно посікти, обсмажити до золотистого кольору.

3. Додати порізані ніжки печериць, перемішати з цибулею, хвилину обсмажити і відкласти.








4. Шапочки печериць посипати чорним перцем. Не солити, бо виділення рідини з печериць не бажане.

5. До фаршу додати підсмажену цибулю з печерицями, яйце, сіль, перець та майоран, добре вимішати.

6. Утворену суміш викласти в шапочки печериць, надати їм форму кульок.




7. Кожну кульку вмочити в збиті з сіллю яйця, а потім обкачати в сухарях і так 2-3 рази.

8. Смажити в  розігрітому кулінарному чи іншому  жирі до золотистої скоринки.


Для отримання більш дієтичної страви кульки можна збризнути оливковою олією і запекти в духовці (при 200С 30-35 хвилин).


Фантазуйте, придумайте свій рецепт цієї незвичної страви і поділіться з нами! ;)

Немає коментарів: