Міжнародний день кухаря і кулінара

20 жовтня

 

Кухар чи кулінар - це не просто професія. В якійсь мірі це мистецтво.

Для того, щоб жити, ми повинні їсти. Можна сказати, що скільки існує людство, стільки існує і професія кухаря. Вживання їжі приносить позитивні емоції, а коли вона ще й смачна – це невеличке свято, яке ми можемо влаштувати для себе та своїх близьких. Тому кухарське мистецтво в житті людини займає чільне місце.


Професійне свято кулінарів і кухарів -  порівняно молоде. Міжнародний День кухарів був впроваджений лише в 2004-му році. Це відбулося з ініціативи та за активної участі Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств, в яку за даними проекту DilovaMova.com, тоді входило вже близько 8-ми мільйонів представників цієї прекрасної  професії з безлічі країн світу. 


Приготування їжі – це дуже індивідуальний процес.


Рецепт – це лише загальна схема страви, а все інше: послідовність приготування, вибір продуктів, кінцевий смак , вигляд страви та запах -  залежать від кухаря, і не тільки від його досвіду, знань, але і від інтуїції та вміння поєднувати продукти. 





Є не дуже багато людей, які володіють цими якостями, яким дано від природи створювати справжні кулінарні шедеври.

Але ті, хто споживають страви, дуже точно можуть відрізнити, ким вона приготована – любителем чи фахівцем.





Робота кухаря вимагає терпіння,  якісної освіти  і навичок. 

Оволодіти цим мистецтвом самостійно практично неможливо - завжди потрібен приклад і досвід людини, яка вміє готувати. 


Можна з впевненістю сказати, що це вміння передається з покоління в покоління. 


Тож звертайтеся в Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ, навчайтеся на стаціонарі, за дистанційною та індивідуальною формою, на курсовій підготовці! 

Реалізовуйте свої мрії та вміння! 

Робот-кухар ніколи не замінить ОСОБИСТІСТЬ! Я в цьому впевнена!

У багатьох з нас професія кухаря асоціюється з ресторанним бізнесом, адже саме там працюють найкращі представники цієї професії. З цим можна сперечатися, бо  деколи буває так, що невеличка піцерія притягує відвідувачів саме талантом свого шеф-кухаря.  В справедливості цього твердження можна переконатися, спостерігаючи за наявністю вільних місць протягом дня.  

Клієнти вибирають кращих!



У цей День ми вітаємо всіх кухарів і кулінарів! Бажаємо Вам вдалих страв, вдячних клієнтів та шанувальників, здоров’я Вам та любові до своєї справи! Зі святом Вас!

Немає коментарів: