Сьомга, запечена з фетою

Сьомга - риба жирна, але не варто її уникати - вона містить поліненасичені жирні кислоти ( а саме омега-3), які є необхідними для організму, але ним не виробляються, їх можна отримати тільки з їжею. 

В яких саме продуктах є омега-3 я вже писала в статтях про використання рослинних олій.  

Зацікавились - читайте!


Приготування сьомги в духовці, так само, як і на пару - один з кращих способів отримати смачну та корисну страву з максимальною кількістю вітамінів та цінних мікроелементів.

Рецептів запікання сьомги в духовці існує дуже багато: цілою, у вигляді стейків, тільки філе, у фользі, в рукаві, з овочами, в маринадах, - залишається тільки вибрати до смаку.

Рекомендую перевірений рецепт: сьомга, фета, лимон та базилік - просте, але безпрограшне поєднання, яке подобається багатьом!

Для цього рецепту можна використати також іншу рибу, яка вам до вподоби.


Складники:

  • сьомга (або інша ваша улюблена риба) - 500г,
  • фета - 150г,
  • базилік - 2 гілочки,
  • оливки - 50г,
  • лимон - 1шт.,
  • рослинна олія,
  • сіль та перець  - за смаком.





Приготування:

1. Фету розім'яти виделкою.

2.  Нарізати оливки та базилік.

3. Додати нарізані оливки, базилік у фету і перемішати.

4. Філе риби розрізати на 2 шматочки. Зверху зробити надрізи.

5. Викласти шматочки риби шкіркою вниз у форму для запікання. Полити рибу лимонним соком і рослинною олією.


6. Зверху в надрізи викласти сирну масу.

7. Запікати в духовці 20-25 хвилин при температурі 180С.










Готову страву можна прикрасити лимоном та гілочкою базиліка.



Смачного!;)

Немає коментарів: