В яких саме продуктах є омега-3 я вже писала в статтях про використання рослинних олій.
Зацікавились - читайте!
Приготування сьомги в духовці, так само, як і на пару - один з кращих способів отримати смачну та корисну страву з максимальною кількістю вітамінів та цінних мікроелементів.
Рецептів запікання сьомги в духовці існує дуже багато: цілою, у вигляді стейків, тільки філе, у фользі, в рукаві, з овочами, в маринадах, - залишається тільки вибрати до смаку.
Рекомендую перевірений рецепт: сьомга, фета, лимон та базилік - просте, але безпрограшне поєднання, яке подобається багатьом!
Для цього рецепту можна використати також іншу рибу, яка вам до вподоби.
Складники:
- сьомга (або інша ваша улюблена риба) - 500г,
- фета - 150г,
- базилік - 2 гілочки,
- оливки - 50г,
- лимон - 1шт.,
- рослинна олія,
- сіль та перець - за смаком.
Приготування:
1. Фету розім'яти виделкою.
2. Нарізати оливки та базилік.
3. Додати нарізані оливки, базилік у фету і перемішати.
4. Філе риби розрізати на 2 шматочки. Зверху зробити надрізи.
5. Викласти шматочки риби шкіркою вниз у форму для запікання. Полити рибу лимонним соком і рослинною олією.
6. Зверху в надрізи викласти сирну масу.
7. Запікати в духовці 20-25 хвилин при температурі 180С.
Готову страву можна прикрасити лимоном та гілочкою базиліка.
Смачного!;)
Немає коментарів:
Дописати коментар