Оладки з яблуками на йогурті

Ви готували оладки на йогурті? Спробуйте, це справді смачно!


Пропоную змінити класичний рецепт оладок і приготувати їх на йогурті з яблуками, не використовуючи дріжджів.


Ці смачні і швидкі в приготуванні оладки можна запропонувати на сніданок, їх залюбки смакують і діти, і дорослі.

Складники:
  • натуральний йогурт без наповнювачів (можна 1,6%) - 0,5л,
  • 6 столових ложки муки (з гіркою),
  • 2-3 середні яблука,
  • 3 столові ложки цукру  (у мене - тростинного),
  • 1 яйце,
  • 1/2 чайної ложки соди,
  • дрібка солі,
  • 1 столова ложка оливкової олії в тісто.

Для таких оладок краще брати яблука середньої твердості, їх можна нарізати часточками або натирати на терці з великими очками і не очищати.

 Якщо у вас дуже тверді яблука - не біда, їх можна очистити від шкірки і нарізати тоншими дольками або натерти.

Мені більше подобається, коли яблука нарізані - тоді  краще відчувається яблучний смак.

Приготування:




1. Муку просіяти через сито, тоді оладки будуть пишнішими.













2. Яблука нарізати часточками або натерти на терці, видаливши серцевину.














3.  Змішати муку з йогуртом, додати яйце, цукор, дрібку солі , добре перемішати і збити вінчиком, можна виделкою, до однорідної маси, яка нагадує густу сметану. Потім додати нарізані яблука і ще раз перемішати.






Величина яблучних часточок залежить від сорту яблук та вашої фантазії.







 
4. Додати оливкову олію і ще раз добре перемішати.









 5. Розігріти сковорідку, влити невелику кількість тієї ж оливкової олії.

Я рекомендую все-таки використовувати оливкову олію для смаження, вона набагато густіша за соняшникову і для приготування тієї ж кількості оладок її потрібно зовсім небагато, а, крім того, за деякими даними, при нагріванні більше , ніж до 100С вона не утворює канцерогенів, на відміну від інших рослинних олій.

Про правильне вживання олій я вже писала раніше, поцікавтесь!

Рomace oil - олія , виготовлена з вичавок, що залишаються після виробництва Extra virgin olive oil. Сира олія отримана з макухи піддається процесу рафінації. При цьому зберігається вихідна тригліцеридна структура оливкової олії з переважною кількістю олеїнової кислоти.  При смаженні на такій олії не відчутно запаху, і вона не димить.

Для надання смаку та аромату рафінованій олії з макухи, додають невелику частину нерафінованої олії першого витискання.





5. Ложкою, змоченою у холодній воді, викласти невелику кількість тіста, кожен раз ретельно перемішуючи для рівномірного розподілення яблук. 







6. Смажити на досить інтенсивному вогні, слідкуючи, щоб оладки не надто запікалися. 

При утворенні золотистої кірочки по краях широкою лопаткою  перевернути оладки на другу сторону.



Процес смаження відбувається дуже швидко, тому потрібно слідкувати, щоб оладки не згоріли, регулюючи нагрівання сковороди.

Але загалом на весь процес ви потратите не більше 30 хвилин. Це вже перевірено!

Оладки не варто залишати на потім - вони втратять свою пишність та аромат. Тому готуйте таку кількість млинців, щоб вони одразу ж були з'їденими.



З  кількості тіста, яке утворюється за моїм рецептом, виходить 13-15 оладок з яблуками, якщо менших - то більше.

Оладки можна подавати з сметанним та вершковим соусами, просто зі сметаною або з будь-яким джемом чи варенням.


Поекспериментувавши декілька разів, ви визначите, скільки чого вам необхідно і будете готувати цю страву миттєво!!! ;))


Приємного апетиту! Готуйте швидко смачні та нескладні страви! ;)

1 коментар:

Катерина сказав...

Дуже смачні оладки вийшли пишні і пухкі, син їв з задоволенням