Звичайні продукти - ресторанні страви

Пікантна куряча грудка з медом та ананасом

 

 Коли ви плануєте здивувати своїх рідних чи друзів, можна спробувати приготувати легку та дієтичну вечерю, яка поєднуватиметься і з сухими винами, і з напівсухими, і буде доречною для невеликої вечірки з приємною неспішною бесідою.



Ця чудова страва - це куряча грудка з медом та ананасом - поєднання досить незвичне, але смак - дивовижний, пікантно-солодкуватий! Як на мене, страва справді ресторанна, але, разом з тим, не дуже дорога і не вимагає особливого кулінарного вміння.

Спробуйте! У вас вийде!

 Складники на 4 порції:

    • 500 г курячої грудки;
    • 2 столові ложки меду (краще з акації);
    • 1 столова ложка гірчиці діжонської( в соусі чи в зернах);
    • 3 столові ложки томатного кетчупу (краще домашнього приготування або томатного пюре);
    • 1,5 чайної ложки гострої паприки (я беру фірми Prymat - вона дійсно гостра і чудового яскраво-червоного кольору);
    • 1 чайна ложка тим'яну;
    • 3 столові ложки вершкового масла;
    • 2 очищені ананаси;
    • сіль до смаку.

      Приготування:






      1. Курячу грудку розділити на 4 частини, злегка надрізати.













      2. Мед, гірчицю, кетчуп, тим'ян і паприку добре перемішати до однорідної маси.
















      3. Утвореним соусом натерти куряче філе.








      4. Потім м'ясо викласти в термостійку форму, змащену маслом і випікати в духовці протягом 30 хвилин при температурі 160С.







      5. Ананаси порізати на пластинки та підсмажити на сковороді або на грилі.






      6. Куряче філе порізати і подавати на теплому ананасі з соусом, який утворився під час запікання.

      Смачного! Поєднуйте незвичні смаки, дивуйте рідних та друзів ресторанними стравами із звичайних продуктів!

      Немає коментарів: