Пікантна куряча грудка з медом та ананасом
Коли ви плануєте здивувати своїх рідних чи друзів, можна спробувати приготувати легку та дієтичну вечерю, яка поєднуватиметься і з сухими винами, і з напівсухими, і буде доречною для невеликої вечірки з приємною неспішною бесідою.
Ця чудова страва - це куряча грудка з медом та ананасом - поєднання досить незвичне, але смак - дивовижний, пікантно-солодкуватий! Як на мене, страва справді ресторанна, але, разом з тим, не дуже дорога і не вимагає особливого кулінарного вміння.
Спробуйте! У вас вийде!
Складники на 4 порції:
- 500 г курячої грудки;
- 2 столові ложки меду (краще з акації);
- 1 столова ложка гірчиці діжонської( в соусі чи в зернах);
- 3 столові ложки томатного кетчупу (краще домашнього приготування або томатного пюре);
- 1,5 чайної ложки гострої паприки (я беру фірми Prymat - вона дійсно гостра і чудового яскраво-червоного кольору);
- 1 чайна ложка тим'яну;
- 3 столові ложки вершкового масла;
- 2 очищені ананаси;
- сіль до смаку.
Приготування:
1. Курячу грудку розділити на 4 частини, злегка надрізати.
2. Мед, гірчицю, кетчуп, тим'ян і паприку добре перемішати до однорідної маси.
3. Утвореним соусом натерти куряче філе.
4. Потім м'ясо викласти в термостійку форму, змащену маслом і випікати в духовці протягом 30 хвилин при температурі 160С.
5. Ананаси порізати на пластинки та підсмажити на сковороді або на грилі.
6. Куряче філе порізати і подавати на теплому ананасі з соусом, який утворився під час запікання.
Смачного! Поєднуйте незвичні смаки, дивуйте рідних та друзів ресторанними стравами із звичайних продуктів!
Немає коментарів:
Дописати коментар