Сирні "пальчики" з базиліком та часником
Сирні "пальчики" - це швидка закуска, на рецепт якої я недавно натрапила.
Її основа - тісто для піци.
"Пальчики" чудові і в гарячому, і в холодному виді.
Прекрасним доповненням до цієї страви можуть бути помідорний та часниковий соуси, або будь-який з опублікованих мною раніше, які подаються холодними.
Також сирні "пальчики" можуть бути додатком до різних страв італійської кухні. І, без сумніву, вони підкорять серця запрошених гостей на будь-якій вечірці. ;)
Складники:
- 300 г пшеничного борошна,
- 1 упаковка (7г) сухих дріжджів,
- 3/4 склянки теплої води - 187 мл,
- 1 чайна ложка солі,
- 2 столові ложки оливкової олії,
- 3 зубчики часнику,
- 20 г тертого сиру (будь-якого ),
- невеликий пучок свіжого листя базиліку.
Приготування:
1. В мисці з'єднати борошно, дріжджі, сіль, оливкову олію та теплу воду, все добре перемішати.
2. Вимішувати тісто до тих пір, поки воно перестане приставати до долонь (приблизно 10 хвилин), при необхідності додати ще трохи борошна, накрити полотняною серветкою і залишити в теплому місці на 40-45 хвилин для бродіння.
3. Потім додати подрібнений часник, тертий сир і базилік і ще раз акуратно вимішати.
4. Покласти тісто на стільницю і руками сформувати з нього плоский прямокутник, не вживаючи валика.
5.Тісто розрізати на тонкі смужки.
6. Кожну смужку скласти навпіл, скрутити в тонку спіраль, а потім знову розрізати навпіл.
Можна сформувати короткі "пальчики", а можна залишити довшими - як італійські грісіні (неаполітанські палички).
Які будуть "пальчики" на вигляд, залежить від вашої фантазії.
7. Викласти вироби на протвінь, змащений невеликою кількістю олії і випікати в духовці, нагрітій до 200С, протягом 15 - 20 хвилин. Для того, щоб "пальчики" зарум'янилися з обох сторін, через 7-8 хвилин їх можна перевернути на другу сторону.
Сирні "пальчики" смакуватимуть і гарячими, і холодними і обов'язково з соусом на ваш вибір.
А якими їм бути, короткими чи довгими, вибирати вам!..
Готуйте, смакуйте, дивуйте своїх рідних та близьких! Смачного! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар