Відбивні в молодій капусті
Чи бажаєте ви рецепт страви, яка надовго може залишитися у вашому меню?Як тільки в магазинах з'являється молода капуста, в основному з неї готують салати, капусняки, голубці.
І тут мені прийшла в голову ідея приготувати відбивні в капусті. Це був вистріл в десятку! Вийшла дуже смачна страва, яка вам неодмінно прийдеться до смаку. Її можна їсти прямо ложкою зі сковорідки! Навіть не потрібно готувати до неї якийсь гарнір, а подати просто з хлібом як рагу. Рекомендую в гарячому виді, хоча смакує і холодна!
Складники для 6 порцій:
- 750 г свинини,
- 700 г молодої капусти,
- 2 морквини,
- 1 цибулина,
- 600 - 700 мл гарячого бульйону або просто води,
- оливкова олія,
- сіль,
- чорний перець,
- борошно,
- пів-пучка кропу.
Приготування:
1. Свинячу вирізку нарізати скибочками, злегка відбити, приправити сіллю і чорним перцем, відкласти.
2. Молоду капусту пошаткувати.
3. Моркву вимити і натерти на терці з великими очками.
4. Очистити цибулю і нарізати кубиками.
5. Відбивні обкачати в борошні і обсмажити в оливковій олії (або без олії на антипригарній сковороді) до утворення рум'яної кірочки.
6. Велику сковороду розігріти і на суміші 1 столової ложки оливкової олії та невеликої кількості води пропасерувати протягом декількох хвилин цибулю та моркву, влити гарячий бульйон.
7. Потім по черзі шарами викладати відбивні і пошатковану капусту.
8. Закрити кришкою і тушити протягом години, поки м'ясо не стане м'яким.
9. Майже в самому кінці посолити та поперчити і посипати посіченим кропом. Для пікантності можна додати 1/2 чайної ложки паприки чилі чи 2-3 зубки мілко нарізаного часнику.
Страву при бажанні можна зробити густішою за допомогою невеликої кількості борошна, розведеного у воді. А якщо ви не бажаєте використовувати борошно, то можна обсмажити відбивні без нього і не додавати до протушеної страви.
Насолоджуйтесь !!! Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар