І знову овочі та м'ясо

Відбивні в молодій капусті

Чи бажаєте ви рецепт страви, яка надовго може залишитися у вашому меню?


Як тільки в магазинах з'являється молода капуста,  в основному з неї готують салати, капусняки, голубці.

І тут мені прийшла в голову ідея приготувати відбивні в капусті. Це був вистріл в десятку! Вийшла дуже  смачна страва, яка вам неодмінно прийдеться до смаку. Її можна їсти прямо ложкою зі сковорідки! Навіть не потрібно готувати до неї якийсь гарнір, а подати просто з хлібом як рагу. Рекомендую в гарячому виді, хоча смакує і холодна!


Складники для 6 порцій:
  •     750 г свинини,
  •     700 г молодої капусти,
  •     2 морквини,
  •     1 цибулина,
  •     600 - 700 мл гарячого бульйону або просто води,
  •     оливкова олія,
  •     сіль,
  •     чорний перець,
  •     борошно,
  •     пів-пучка кропу.

         
Приготування:

 





1. Свинячу вирізку нарізати скибочками, злегка відбити, приправити сіллю і чорним перцем, відкласти.  
















2. Молоду капусту пошаткувати.













3. Моркву вимити і натерти на терці з великими очками.  



4. Очистити цибулю і нарізати кубиками. 




 





5. Відбивні  обкачати в борошні  і обсмажити  в оливковій олії (або без олії на антипригарній сковороді) до утворення рум'яної кірочки.  















6. Велику сковороду розігріти і на  суміші 1 столової ложки оливкової олії та невеликої кількості води пропасерувати протягом декількох хвилин  цибулю та моркву,  влити гарячий бульйон.  

7. Потім по черзі шарами викладати відбивні і пошатковану капусту.



 8. Закрити кришкою і тушити протягом години, поки м'ясо не стане м'яким. 

9. Майже в самому кінці посолити та поперчити  і посипати посіченим кропом. Для пікантності можна додати 1/2 чайної ложки паприки чилі  чи 2-3 зубки мілко нарізаного часнику. 
 



Страву при бажанні можна зробити густішою за допомогою невеликої кількості борошна, розведеного у воді. А якщо ви не бажаєте використовувати борошно, то можна обсмажити відбивні без нього і не додавати до протушеної страви.
 
Насолоджуйтесь !!! Смачного!

Немає коментарів: