Варіант звичайної страви для святкового столу

Курячі рулетики

 

Курячі відбивні можна назвати справжньою класикою кулінарних рецептів. Ця страва стала для нас буденною, вона не дуже підходить для святкового меню.

Однак, не поспішайте виключати курячу грудку зі списку делікатесів, адже будь-який рецепт можна ускладнити, перетворивши звичайну страву на справжній кулінарний шедевр!




Наприклад, з простих відбивних можна зробити чудові курячі рулетики з болгарським перцем та квашеним огірком або з  іншою начинкою на ваш вибір.

Така страва прикрасить будь-який святковий стіл, адже виглядає  дуже яскравою і привабливою!

 Її можна подавати з гарніром, як гарячу страву, або як холодну закуску
 А готується вона без особливих зусиль і не вимагає надто багато часу.

Складники:

  • куряче філе,
  • яйце,
  • сухарі, 
  • болгарський перець, цибуля, квашені огірки,
  • сіль, перець, зелень,
  •  жир для смаження, 
  • масло або твердий сир.


Приготування:

   

  1. Вимите куряче філе порізати уздовж на плоскі шматки і трохи відбити.


  







2. Перець нарізати смужками, цибулю - півкільцями, її можна трішки обсмажити навіть без жиру, щоб випарувати зайву вологу.
      

3. Квашені огірки також покроїти на тонкі смужки.
    



4.  Кожен шматок філе злегка посолити та поперчити і викласти смужки болгарського перцю та огірка, обсмажену цибулю та посічену зелень. 

Можна додати невеликі смужки будь-якого твердого сиру, або невелику кількість вершкового масла. 






Для отримання більш пікантного смаку філе можна також змастити гірчицею, паприкою чилі чи додати дрібно посічений часник  - це вже простір для вашої фантазії та ваших уподобань.
    







5.  Сформовані рулетики  панірувати в сухарях, збитому яйці  і знову в сухарях ( рулетики можна закріпити за допомогою зубочисток).
      









6. Смажити протягом кількох хвилин в розігрітому жирі з обох сторін до утворення рум'яної шкірочки . 

Пам'ятайте, що краще смажити на оливковій олії або використовуючи невелику кількість смальцю чи топленого вершкового масла ( при смаженні на соняшниковій та інших рослинних оліях утворюються канцерогени). 

Про те, як правильно використовувати рослинні олії я писала раніше, для нагадування даю посилання.




Якщо у вас вийшли дещо товсті шматочки відбитого філе, то можна після смаження додати трохи води, а також решту цибулі та перцю, якщо у вас вони залишилися, і тушкувати ще трохи часу все разом.




А, може,  ви бажаєте отримати більш дієтичну страву, з мінімальною кількістю жиру?

Тоді  рулетики можна злегка обсмажити на сковороді без жиру і , склавши у термостійку посудину і додавши невелику кількість води, при температурі 200С 40-45 хвилин запекти їх у духовці . 





Смачного!;) 

А ось відео зі ще одним з рецептів курячих рулетиків.
Експериментуйте, готуйте смачні страви зі звичайних продуктів!

Немає коментарів: