Картопля з начинкою під цитрусовим соусом
Коли захочете приготувати овочеву страву, можете скористатися цим простим і легким рецептом, головне - мати під рукою картоплю, а також будь-які гриби(свіжі, заморожені, мариновані).
Картоплю, приготовану таким способом, не соромно подати і до святкового столу, ну і, звичайно, можна використати для різних дієт, під час посту і просто тоді, коли не хочеться м'ясних страв.
Складники:
- 500 г картоплі
- 250 г заморожених лисичок (можна використати печериці, або будь-які інші гриби в свіжому чи замороженому виді або мариновані),
- 2 столових ложки оливкової олії,
- сіль, перець за смаком,
- листя салату для оздоблення.
Для соусу:
- 0,5 чайної ложки приправи карі,
- 100 г натурального йогурту,
- 1 столова ложка лимонного соку (краще свіжого),
- 2 столові ложки апельсинового соку (краще свіжого).
Приготування:
1. Гриби розморозити, нарізати,
посолити, поперчити і
обсмажити на олії.
2. Картоплю вимити, очистити
(можна не очищати).
На кожній картоплині зробити
глибокі надрізи (не до кінця).
В надрізи, акуратно розсуваючи
дольки, викласти грибну начинку.
3. Духовку розігріти до 200 °С.
Картоплю викласти на
вистелену фольгою форму,
змазати оливковою олією.
Накрити фольгою. Запікати в
духовці 30-35 хвилин.
Фольгу зняти.
4. Приготувати соус.
З’єднати йогурт, лимонний і
апельсиновий соки, карі, збити
вінчиком.
5. Картоплю полити соусом,
запікати ще 5 хвилин.
Готову картоплю викласти на
листя салату.
Можна спробувати приготувати картоплю таким же способом, використовуючи інші соуси,
рецепти яких є у моїх попередніх дописах, - і це буде знову нова страва!
Готуйте, смакуйте , поєднуйте різні смаки, утворюючи нові страви зі звичайних продуктів!
Немає коментарів:
Дописати коментар