Улюблена картопля - нові страви

Картопля з начинкою під цитрусовим соусом

 

 Коли захочете приготувати овочеву страву, можете скористатися цим простим і легким рецептом, головне - мати під рукою картоплю, а також будь-які гриби(свіжі, заморожені, мариновані).

 Картоплю, приготовану таким способом, не соромно подати і до святкового столу, ну і, звичайно, можна використати для різних дієт, під час посту і просто тоді, коли не хочеться м'ясних страв.











Складники:




  • 500 г картоплі
  • 250 г заморожених лисичок (можна використати  печериці, або будь-які інші гриби в свіжому чи замороженому виді або мариновані),
  • 2 столових ложки оливкової олії,
  • сіль, перець за смаком,
  • листя салату для оздоблення.

 

Для соусу: 

  • 0,5 чайної ложки приправи карі,
  • 100 г натурального йогурту,
  • 1 столова ложка лимонного соку (краще свіжого),
  • 2 столові ложки апельсинового соку (краще свіжого).



  Приготування:




1. Гриби розморозити, нарізати,
посолити, поперчити і
обсмажити на олії.





2. Картоплю вимити, очистити
(можна не очищати).
На кожній картоплині зробити
глибокі надрізи (не до кінця).

В надрізи, акуратно розсуваючи
дольки, викласти грибну начинку.


3. Духовку розігріти до 200 °С.
Картоплю викласти на
 вистелену фольгою форму,
змазати оливковою олією.
Накрити фольгою. Запікати в
духовці 30-35 хвилин.
Фольгу зняти.


4.  Приготувати соус.
З’єднати йогурт, лимонний і
апельсиновий соки, карі, збити
вінчиком.



5. Картоплю полити соусом,
запікати ще 5 хвилин.
Готову картоплю викласти на
листя салату.

Можна спробувати  приготувати картоплю таким же способом, використовуючи інші соуси,
рецепти яких є у моїх попередніх дописах,  - і це буде знову нова страва!


Готуйте, смакуйте , поєднуйте різні смаки, утворюючи нові страви зі звичайних продуктів!

Немає коментарів: