Овочі в духовці - це швидко та смачно!

Картопля з помідорами


Вже надоїли зимово-весняні страви, хочеться справжніх, літніх, з пахучих свіжих овочів , приправлених зеленню та молодої картоплі . Тож згадала про  запіканку з картоплі та помідорів і ділюся цим рецептом з вами. Хоча зараз помідори тільки тепличні або привізні, можна спробувати приготувати цю яскраву літню страву.




Готується вона швидко і не потребує особливих кулінарних навичок. Пробуйте, готуйте і смакуйте.


Потрібно:

  • 1 кг картоплі,
  • 1 кг помідорів,
  • 1 чайна ложка насіння кмину,
  • 200 мл овочевого бульйону або просто води,
  • 50 г маслин,
  • 5 зубчиків часнику,
  • 2 столові ложки оливкового масла,
  • 4 столові ложки домашнього майонезу або будь-якого соусу за вашим вибором, рецепти яких я уже публікувала,
  • сіль, перець за смаком,
  • зелень петрушки для оздоблення.



Приготування:







1. Помідори помити, обсушити, залити окропом на 30 с, видалити шкірку, розрізати на 4 частини.





















2. Картоплю помити, очистити(можна не очищати), з однієї сторони зробити поздовжні  чи поперечні надрізи не до кінця. Насіння кмину розтовкти в ступці.









3. Помідори викласти в жаростійку форму. Потім покласти картоплю. Посолити, поперчити, скропити оливковою олією. Посипати кмином. Влити бульйон.

3. Духовку розігріти до 200 °С. Запікати картоплю протягом 40 хв.

4. Часник очистити, пропустити через прес і з’єднати з оливковою олією, яка залишилася, та домашнім майонезом чи соусом за вашим вибором, злегка збити. Картоплю полити утвореною сумішшю. Маслини нарізати колечками і посипати ними страву.

5. Покласти картоплю в духовку ще на 15 хв. Прикрасити зеленню петрушки і подати на стіл.

Смачного!;)   Готуйте з любов'ю!

Немає коментарів: