Картопля з помідорами
Вже надоїли зимово-весняні страви, хочеться справжніх, літніх, з пахучих свіжих овочів , приправлених зеленню та молодої картоплі . Тож згадала про запіканку з картоплі та помідорів і ділюся цим рецептом з вами. Хоча зараз помідори тільки тепличні або привізні, можна спробувати приготувати цю яскраву літню страву.
Готується вона швидко і не потребує особливих кулінарних навичок. Пробуйте, готуйте і смакуйте.
Потрібно:
- 1 кг картоплі,
- 1 кг помідорів,
- 1 чайна ложка насіння кмину,
- 200 мл овочевого бульйону або просто води,
- 50 г маслин,
- 5 зубчиків часнику,
- 2 столові ложки оливкового масла,
- 4 столові ложки домашнього майонезу або будь-якого соусу за вашим вибором, рецепти яких я уже публікувала,
- сіль, перець за смаком,
- зелень петрушки для оздоблення.
Приготування:
1. Помідори помити, обсушити, залити окропом на 30 с, видалити шкірку, розрізати на 4 частини.
2. Картоплю помити, очистити(можна не очищати), з однієї сторони зробити поздовжні чи поперечні надрізи не до кінця. Насіння кмину розтовкти в ступці.
3. Помідори викласти в жаростійку форму. Потім покласти картоплю. Посолити, поперчити, скропити оливковою олією. Посипати кмином. Влити бульйон.
3. Духовку розігріти до 200 °С. Запікати картоплю протягом 40 хв.
4. Часник очистити, пропустити через прес і з’єднати з оливковою олією, яка залишилася, та домашнім майонезом чи соусом за вашим вибором, злегка збити. Картоплю полити утвореною сумішшю. Маслини нарізати колечками і посипати ними страву.
5. Покласти картоплю в духовку ще на 15 хв. Прикрасити зеленню петрушки і подати на стіл.
Смачного!;) Готуйте з любов'ю!
Немає коментарів:
Дописати коментар