Рецепт для лінивих любителів смачних страв

Ліниві голубці з печерицями


Рецепт «своїх» голубців є на озброєнні у кожної господині в багатьох країнах світу.





Найдавніший рецепт - єврейських голубців, холішкес, які традиційно готують на свято осіннього врожаю - Суккот. У капустяні листи  загортають перемішаний з рисом яловичий фарш і заливають це все томатним соусом.

Схожа страва під назвою «Сарма», готується в Сербії, Хорватії, Болгарії, Македонії, на Балканах і в Туреччині.

 У французів  є свої, Choufarci.  

 В Україні також можна зустріти різні варіанти їх приготування.  

Наприклад, в Карпатах голубці їдять з кукурудзяною кашею, в Полтаві використовують гречку зі шкварками, в інших регіонах, аналогічно єврейському варіанту, - рис з фаршем, а загортають начинку, в залежності від сезону і місцевості, в свіжі або квашені капустяні листки, але також можуть використовувати і бурякові.  

А ще є рецепти "лінивих" голубців - для тих, хто не має часу та бажання, щоб приготувати традиційні. 

Ось один з таких способів приготування цієї смачної страви. Смак цих голубців чудовий, а час, потрачений на них, значно коротший, ніж той, що потрібний для звичайних.  


 Складники:




Приготування:

1. Печериці вимити, обсушити, пропустити через м’ясорубку чи подрібнити блендером. Рис відварити у великій кількості підсоленої води до готовності. Цибулю очистити і мілко нарізати. Капусту нашаткувати соломкою, соломку нарізати поперек.

2. Рис відкинути на друшляк і, давши воді стекти, змішати з печерицями і овочами, посолити, додати часник. Мокрими руками сформувати з фаршу подовжені котлетки.

3. Духовку попередньо розігріти до 180 °С. Голубці обсмажити на сковороді на сильному вогні с обох сторін до рум’яної кірочки, потім перекласти у форму для запікання.

4. Домашній майонез  або соус з моїх попередніх рецептів з’єднати з томатним пюре, увареним до половини об’єму, чи пастою, добре перемішати і залити голубці.

Покласти на 15 хв у духовку.

Готові голубці розкласти по тарілках, прикрасити пісним майонезом, кропом і помідорами чері.

Харчуйтеся здоровою та смачною їжею! Кухня - це майданчик для фантазії та експериментів! ;)

Немає коментарів: