Ліниві голубці з печерицями
Рецепт «своїх» голубців є на озброєнні у кожної господині в багатьох країнах світу.
Найдавніший рецепт - єврейських голубців, холішкес, які традиційно готують на свято осіннього врожаю - Суккот. У капустяні листи загортають перемішаний з рисом яловичий фарш і заливають це все томатним соусом.
Схожа страва під назвою «Сарма», готується в Сербії, Хорватії, Болгарії, Македонії, на Балканах і в Туреччині.
У французів є свої, Choufarci.
В Україні також можна зустріти різні варіанти їх приготування.
Наприклад, в Карпатах голубці їдять з кукурудзяною кашею, в Полтаві використовують гречку зі шкварками, в інших регіонах, аналогічно єврейському варіанту, - рис з фаршем, а загортають начинку, в залежності від сезону і місцевості, в свіжі або квашені капустяні листки, але також можуть використовувати і бурякові.
А ще є рецепти "лінивих" голубців - для тих, хто не має часу та бажання, щоб приготувати традиційні.
Ось один з таких способів приготування цієї смачної страви. Смак цих голубців чудовий, а час, потрачений на них, значно коротший, ніж той, що потрібний для звичайних.
Складники:
- 500 г свіжих печериць,
- 200 г рису,
- 350 г капусти,
- 3 цибулини,
- 10 г сушеного часнику (або 1-2 зубки свіжого),
- 1 столова ложка олії,
- 0,5 чайної ложки солі,
- 100 г томатної пасти чи пюре,
- червоний гострий перець за смаком,
- чорний перець за смаком,
- 100 г домашнього майонезу або одного з тих соусів, рецепти яких є в моєму блозі,
- кріп, помідори чері для оздоблення.
Приготування:
1. Печериці вимити, обсушити, пропустити через м’ясорубку чи подрібнити блендером. Рис відварити у великій кількості підсоленої води до готовності. Цибулю очистити і мілко нарізати. Капусту нашаткувати соломкою, соломку нарізати поперек.
2. Рис відкинути на друшляк і, давши воді стекти, змішати з печерицями і овочами, посолити, додати часник. Мокрими руками сформувати з фаршу подовжені котлетки.
3. Духовку попередньо розігріти до 180 °С. Голубці обсмажити на сковороді на сильному вогні с обох сторін до рум’яної кірочки, потім перекласти у форму для запікання.
4. Домашній майонез або соус з моїх попередніх рецептів з’єднати з томатним пюре, увареним до половини об’єму, чи пастою, добре перемішати і залити голубці.
Покласти на 15 хв у духовку.
Готові голубці розкласти по тарілках, прикрасити пісним майонезом, кропом і помідорами чері.
Харчуйтеся здоровою та смачною їжею! Кухня - це майданчик для фантазії та експериментів! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар