Звичайні продукти, але оригінальні страви - це реально!


   Я часто шукаю рецепти на польських сайтах і ось я відкрила для себе mniammniam.com, який веде шеф-кухар пан Григорій.    Деякі рецепти я вже випробувала. Одним з них я хочу поділитися. Крім того, є відео, так що ви можете одночасно навчитися готувати страву і повправлятися у вивченні польської мови. Спробуйте!

Куряче філе з яблуками


   Куряче філе з яблуками - ця страва готується миттєво! Вам вистачить для приготування фантастично смачної курятини всього  20 хвилин.  


   Рецепт вимагає зовсім звичайних інгредієнтів, які можна придбати будь-де, а, можливо, вони вже є у вашому холодильнику. В цій страві мене найбільше приваблює унікальний аромат, який нагадує літо, і те, що такою курочкою можна ласувати круглий рік, коли тільки захочеться!

Складники:
  • 2 курячі грудки,
  • 1/2 столові ложки вершкового масла,
  • 1 столова ложка олії,
  • 2 чайні ложки порошку паприки солодкої,
  • 3 тверді і бажано кислі  яблука,
  • велика дрібка чебрецю,
  • лимонний сік,
  • сіль за смаком,
  • свіжозмелений чорний перець.

Приготування:

  1. Вимити яблука, нарізати на вісім дольок, видалити насіння.
  2. Куряче філе нарізати на акуратні шматочки, трохи притиснути долонею до дошки , посолити, поперчити, притрусити невеликою кількістю чебрецю і трохи більшою - паприки. 
  3. В суміш  розтопленого вершкового масла і олії  вкинути яблука, додати філе і смажити на досить сильному вогні протягом 3-4 хвилин з кожного боку. 
  4. Додати лимонний сік, 2-3 столові ложки води (м'ясо не повинно прилипати до сковороди), і зменшити вогонь, тушити страву, поки курятина і яблука не стануть м'якими - приблизно 5-8 хвилин.
      Яблука не повинні розваритися, тому бажано використовувати тверді сорти.
  






   До цієї страви буде доречним салат з селерою і яблуками та картопляне пюре. 










А ось і відео, дивіться, запам'ятовуйте і готуйте! Смачного! 
 

Немає коментарів: