Я часто шукаю рецепти на польських сайтах і ось я відкрила для себе mniammniam.com, який веде шеф-кухар пан Григорій. Деякі рецепти я вже випробувала. Одним з них я хочу поділитися. Крім того, є відео, так що ви можете одночасно навчитися готувати страву і повправлятися у вивченні польської мови. Спробуйте!
Куряче філе з яблуками
Куряче філе з яблуками - ця страва готується миттєво! Вам вистачить для приготування фантастично смачної курятини всього 20 хвилин.
Рецепт вимагає зовсім звичайних інгредієнтів, які можна придбати будь-де, а, можливо, вони вже є у вашому холодильнику. В цій страві мене найбільше приваблює унікальний аромат, який нагадує літо, і те, що такою курочкою можна ласувати круглий рік, коли тільки захочеться!
Складники:
- 2 курячі грудки,
- 1/2 столові ложки вершкового масла,
- 1 столова ложка олії,
- 2 чайні ложки порошку паприки солодкої,
- 3 тверді і бажано кислі яблука,
- велика дрібка чебрецю,
- лимонний сік,
- сіль за смаком,
- свіжозмелений чорний перець.
Приготування:
- Вимити яблука, нарізати на вісім дольок, видалити насіння.
- Куряче філе нарізати на акуратні шматочки, трохи притиснути долонею до дошки , посолити, поперчити, притрусити невеликою кількістю чебрецю і трохи більшою - паприки.
- В суміш розтопленого вершкового масла і олії вкинути яблука, додати філе і смажити на досить сильному вогні протягом 3-4 хвилин з кожного боку.
- Додати лимонний сік, 2-3 столові ложки води (м'ясо не повинно прилипати до сковороди), і зменшити вогонь, тушити страву, поки курятина і яблука не стануть м'якими - приблизно 5-8 хвилин.
До цієї страви буде доречним салат з селерою і яблуками та картопляне пюре.
А ось і відео, дивіться, запам'ятовуйте і готуйте! Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар