Як перетворити картоплю-фрі на корисну страву?
Пам'ятаєте про те, що всі види олії не можна нагрівати більше, ніж до 100 С?
Але що тоді робити з картоплею-фрі, яка є улюбленою стравою багатьох? При її приготуванні олія багаторазово перекипає, утворюючи канцерогени і шкодячи здоров'ю любителів похрустіти.
Чи можна вдосконалити цю страву?
Виявляється, що так!
Так, картопля-фрі може бути здоровою їжею! Якщо ви любите картоплю-фрі , але, в той же час, хочете, щоб ваше харчування було корисним, то ці картопляні хрустики з печі саме для вас.
Звичайно, ви не повинні їсти їх щодня на сніданок, обід і вечерю. Але деколи приготувати таку страву і отримати масу задоволення можна без будь-яких докорів сумління.
Ці хрустики чудові!
На мій погляд, набагато кращі, ніж картопля-фрі, обсмажена в олії.
На мою думку, цю страву спокійно може взяти на озброєння будь-який McDonald`s, а також ті заклади, які готують картоплю у фритюрі.
Хоча на приготування картоплі з печі потрібна незначна кількість жиру, її смак і хрусткі властивості викликають захват. Якщо додати часнику, картопля матиме його тонкий аромат. Олія з насіння перцю може надати їй пікантності і чудового кольору.
Хочете приготувати таку страву?
Потурбуйтесь про хорошу картоплю. Місце покупки не таке важливе, важлива її якість.
Бульби повинні містити багато крохмалю - тому що такий сорт краще підходить для приготування картоплі-фрі.
Якщо продавець не знає, яку картоплю порекомендувати, ви можете спробувати перевірити самі: розділіть картоплину навпіл, протріть зрізані сторони, а тоді прикладіть їх знову одна до одної - якщо половинки злипаються, то це означає, що картопля має багато крохмалю.
Це нескладно, а результат чудовий. Можливо, я помиляюся? Судіть самі!
Складники для картоплі-фрі з печі :
- 1 кг картоплі з великим вмістом крохмалю,
- 2 столові ложки будь-якої олії,
- 1 столова ложка олії з насіння гострого перцю (можна замінити на 1 чайну ложку гострої або солодкої паприки в порошку),
- декілька зубків часнику (якщо любите часник),
- 1 столова ложка цукру,
- сіль за смаком.
1. Зубки часнику очистити (якщо любите часник).
2. Картоплю очистити, чи просто добре помити і порізати на такі часточки, які вам більше до вподоби ( я ріжу картоплину на 8 частин).
3. Залити картоплю холодною водою, додати ложку цукру і залишити на 30 хвилин.
4. Далі воду злити, промити картоплю під проточною водою і висушити її на серветці.
5. Потім картоплю, викладену в миску, збризнути двома видами олії, а якщо використовуєте гостру паприку, то олію змішати з паприкою і вилити в картоплю, добре перемішуючи.
6. Часточки картоплі викласти у форму, вистелену пергаментом, в один шар. Між картоплею покласти зубочки часнику і злегка посолити.
7. Форму відправити в духовку, нагріту до 220 С, на 15 - 20 хвилин, поки картопля не підрум'яниться.
8. Потім витягнути з духовки і перемішати так, щоб незапечені часточки були зверху.
9. Знову покласти в духовку на наступні 15-20 хвилин і пекти, поки картопля не отримає той колір, який вам подобається. В кінці запікання можна переключити духовку в режим ФЕН (якщо такий є) для того, щоб гаряче повітря зробило картоплю хрумкою.
Картоплю-фрі з печі можна подавати з будь-яким соусом, рецепти яких я вже надавала раніше, або збризнути будь-якою улюбленою олією чи розтопленим вершковим маслом.
Харчуйтеся різноманітно, робіть прості страви смачними та незвичайними, любіть тих, хто вас оточує, піклуючись про їх здоров'я!
Немає коментарів:
Дописати коментар