Задовольнити любителів похрумтіти

    Як перетворити картоплю-фрі на корисну страву?

 






   Пам'ятаєте про те, що всі види олії не можна нагрівати більше, ніж до 100 С?

   Але що тоді робити з картоплею-фрі, яка є улюбленою стравою багатьох? При її приготуванні олія багаторазово перекипає, утворюючи канцерогени і шкодячи здоров'ю любителів похрустіти.

   Чи можна вдосконалити цю страву?

   Виявляється, що так!

    Так, картопля-фрі може бути здоровою їжею!   Якщо ви любите картоплю-фрі , але, в той же час,  хочете, щоб ваше харчування було корисним, то ці  картопляні хрустики з печі  саме для вас.  

   Звичайно, ви не повинні їсти їх щодня на сніданок, обід і вечерю. Але деколи приготувати таку страву і отримати масу задоволення можна без будь-яких докорів сумління.
   

  Ці хрустики чудові!     
  
  На мій погляд, набагато кращі, ніж картопля-фрі, обсмажена в олії.  

    На мою думку,  цю страву спокійно може взяти на озброєння будь-який McDonald`s, а також ті заклади, які готують картоплю у фритюрі.    

   Хоча на приготування картоплі з печі потрібна незначна кількість жиру, її смак і хрусткі властивості викликають захват. Якщо  додати часнику, картопля матиме його тонкий аромат. Олія з насіння перцю може надати їй пікантності і чудового кольору.   

     Хочете приготувати таку страву?  

     Потурбуйтесь про хорошу картоплю.  Місце покупки не таке важливе, важлива її якість.  

    Бульби повинні містити багато крохмалю - тому що такий сорт краще підходить для приготування картоплі-фрі.

    Якщо продавець не знає, яку картоплю порекомендувати, ви можете спробувати перевірити самі: розділіть картоплину навпіл,  протріть   зрізані сторони, а тоді прикладіть їх знову одна до одної  - якщо половинки злипаються, то це означає, що картопля має багато крохмалю.  

   Це нескладно, а результат чудовий.  Можливо, я помиляюся? Судіть самі!


Складники для картоплі-фрі з печі :

  • 1 кг картоплі з великим вмістом крохмалю,
  • 2 столові ложки будь-якої олії,
  • 1 столова ложка олії з насіння гострого перцю (можна замінити на 1 чайну ложку гострої або солодкої паприки в порошку),
  • декілька зубків часнику (якщо любите часник),
  • 1 столова ложка цукру,
  • сіль за смаком. 
Приготування:

  1.  Зубки часнику очистити (якщо любите часник).
  2.  Картоплю очистити, чи просто добре помити і порізати на такі часточки, які вам більше до   вподоби   ( я ріжу картоплину на 8 частин).
  3.  Залити картоплю холодною водою, додати ложку цукру і залишити на 30 хвилин.
  4.  Далі воду злити, промити картоплю під проточною водою і висушити її на серветці.
  5.  Потім картоплю, викладену в миску, збризнути двома видами олії, а якщо використовуєте гостру паприку, то  олію змішати з паприкою і вилити в картоплю, добре перемішуючи.
  6.  Часточки картоплі викласти у форму, вистелену пергаментом, в один шар. Між картоплею покласти зубочки часнику і злегка посолити.
  7.  Форму відправити в духовку, нагріту до 220 С, на 15 - 20 хвилин, поки картопля не підрум'яниться.
  8.  Потім витягнути з духовки і перемішати так, щоб незапечені часточки були зверху.
  9.  Знову покласти в духовку на наступні 15-20 хвилин і пекти, поки картопля не отримає той колір, який вам подобається. В кінці запікання можна переключити духовку в режим ФЕН (якщо такий є) для того, щоб гаряче повітря зробило картоплю хрумкою.
  
  

  Картоплю-фрі з печі можна подавати з будь-яким соусом, рецепти яких я вже надавала раніше, або збризнути будь-якою улюбленою олією чи розтопленим вершковим маслом.

    Харчуйтеся різноманітно, робіть прості страви смачними та незвичайними, любіть тих, хто вас оточує, піклуючись про їх здоров'я!

Немає коментарів: