Швидкий обід - таке можливо?

Як швидко приготувати обід

 
Коли хочеться чогось смачного на обід, але немає бажання проводити весь вечір коло плити, на допомогу може прийти цей простий рецепт смачної, швидкої та недорогої страви.


Запечені крильця в гірчично-йогуртовому соусі можна приготувати зранку, а вже в обід додати до них салат на ваш смак, якщо вони будуть основною стравою, або відварити на гарнір картоплю чи макарони, які чудово підходять до курятини та гармоніюють з ніжно-пікантним соусом.


Запечені курячі крильця в гірчично-йогуртовому соусі



Складники:
      • 1 кг курячих крилець,
      • маринад,
      • по 1/2 чайної ложки тим'яну і розмарину.

          Маринад можна приготувати ще звечора, частину відлити в окрему баночку, а в іншій залишити крильця на ніч. Але якщо вранці вам вистачає часу, то достатньо 20-30 хвилин для приготування соусу і маринування в ньому крилець.
          Маринад:
              • по 1 столовій ложці діжонської гірчиці в зернах і пастоподібної (можна 2 ложки гірчиці одного виду),
              • 2 столові ложки будь-якої олії,
              • 200 мл натурального йогурту, можна нежирного,
              • 1-2 зубчики часнику,
              • 1 чайна ложка солодкої паприки,
              • 1/2 чайної ложки гострої паприки,
              • 1 чайна ложка суміші хмелі-сунелі або для курки,
              • 1 чайна ложка лимонного соку.


                  Приготування:



                  1. Крильця вимити в холодній воді,  осушити на серветці.


                  2. Гірчицю та олію збити блендером, додати очищений та посічений часник і ще раз перемішати до однорідної маси.


                  3. Всипати солодку та гірку паприку, хмелі-сунелі та влити лимонний сік. Все це ще раз збити. Додати йогурт і вже просто ложкою перемішати.




                  4.  Соус розділити  на дві частини. Одну відкласти до холодильника, а  іншу вилити в посудину з крильцями, добре перемішати і відкласти на 20 хвилин (якщо готуєте  соус звечора -то на цілу ніч).


                  5. Замариновані крильця викласти в жаростійку форму, посипати зверху тим'яном та розмарином .




                  6.Запікати в духовці при 180-200С 1 годину. Через перші 45 хвилин крильця витягнути і полити зверху власним соусом, який утворився . Слідкувати, щоб не занадто запікалися, ще хоча б два рази поливати утвореним соком.


                     Крильця повинні бути в міру рум'яними та м'якими.





                  Подавати як окрему страву з соусом (відкладеною частиною) або з будь-яким гарніром .








                  Вчіться готувати швидко та смачно, дивуйте рідних та знайомих незвичним виглядом та смаком звичайних страв! Смачного! ;)

                  Немає коментарів: