Цибулево-грибний пиріг
Деколи хочеться чогось оригінального, але нема часу на довге стояння коло плити.
Тоді на допомогу можуть прийти напівфабрикати, куплені в магазині.
Спробуйте приготувати цибулево-грибний пиріг з листкового тіста.
Я завжди вибираю заморожене тісто фірми "Федик" - там нема консервантів і термін зберігання не надто довгий.
Єдине, на що потрібен час - це на розмороження тіста (1 кг тіста розморожується 30 - 40 хв. при кімнатній температурі).
А начинку приготувати дуже просто і швидко.
Складники:
- 1 кг замороженого листкового тіста,
- 3-4 середні цибулини,
- 500 г печериць або інших грибів,
- сіль, перець та інші приправи за смаком,
- олія для обсмажування грибів та цибулі,
- 1 яйце для змащування.
1. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Смажити краще на суміші з невеликої кількості олії (будь-якої) і води.
2. Печериці покроїти на невеликі часточки та додати до цибулі. Посолити, поперчити і смажити, поки не випарується зайва волога.
3. Розморожене листкове тісто викласти у форму, змащену кусочком холодного масла. А перед цим відрізати від нього вузькі смужки для формування решітки , щоб оздобити пиріг.
4. На тісто викласти охолоджену начинку з грибів та цибулі.
5. Зробити решітку зі смужок і змастити їх збитим віничком яйцем. Залишки яйця можна вилити на відкриті частини пирога.
6. Випікати в духовці при 200 С
35 - 40 хвилин.
Тісто повинно збільшитись в об'ємі і підрум'янитися.
Пиріг порізати на шматочки та подати , посипавши зеленню чи обсмаженим кунжутом. До такого пирога ідеально підходять соуси, про які я писала раніше.
Смакуйте, фантазуйте, придумуйте різні начинки та способи подачі.
Харчуйтеся вдома і дивуйте рідних та знайомих новинками! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар