Швидко і смачно

Цибулево-грибний пиріг


   Деколи хочеться чогось оригінального, але нема часу на довге стояння коло плити.
Тоді на допомогу можуть прийти напівфабрикати, куплені в магазині.





  Спробуйте приготувати цибулево-грибний пиріг з листкового тіста.

   Я завжди вибираю заморожене тісто фірми "Федик" - там нема консервантів і термін зберігання не надто довгий.

   Єдине, на що потрібен час - це на розмороження тіста (1 кг тіста розморожується 30 - 40 хв. при кімнатній температурі).

    А начинку приготувати дуже просто і швидко.

Складники:  
  • 1 кг замороженого листкового тіста,
  • 3-4 середні цибулини,
  • 500 г печериць або інших грибів,
  • сіль, перець та інші приправи за смаком,
  • олія для обсмажування грибів та цибулі,
  • 1 яйце для змащування.
 Приготування:

 
  

1. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Смажити краще на суміші з невеликої кількості олії (будь-якої) і води.















2. Печериці покроїти на невеликі часточки та додати до цибулі. Посолити, поперчити і смажити, поки не випарується зайва волога.












3. Розморожене листкове тісто викласти у форму, змащену кусочком холодного масла. А перед цим відрізати від нього вузькі смужки для формування решітки , щоб оздобити пиріг.









4. На тісто викласти охолоджену начинку з грибів та цибулі.




 














5. Зробити решітку зі смужок і змастити їх збитим віничком яйцем. Залишки яйця можна вилити на відкриті частини пирога.







6. Випікати в духовці при 200 С
35 - 40 хвилин.
 Тісто повинно збільшитись в об'ємі і підрум'янитися.



   Пиріг порізати на шматочки та подати , посипавши зеленню чи обсмаженим кунжутом. До такого пирога ідеально підходять соуси, про які я писала раніше.



Смакуйте, фантазуйте, придумуйте різні начинки та способи подачі. 
Харчуйтеся вдома і дивуйте рідних та знайомих новинками! ;)

Немає коментарів: