Соуси замість майонезу та кетчупу
Продовжую переконувати вас в тому, що харчування повинно приносити і задоволення , і здоров'я! Недавно я знайшла ще декілька рецептів соусів, які з впевненістю доказують це твердження.
Ніжний сирний соус
Складники:
- 100 г незернистого сиру,
- 1 склянка молока,
- 1-2 чайні ложки гірчиці (готової),
- 1 чайна ложка кмину,
- сіль та цукор - за смаком.
Приготування:
Сир розтерти з молоком, додати гірчицю і добре збити. Далі додати сіль, цукор, розтертий в ступці кмин, добре перемішати.
Сирний соус гармоніює із запіканками, добре підходить до овочевих страв та картоплі.
Кефірно-яєчний соус
Складники:
- 3 столові ложки сиру,
- 3 варені курячі жовтки ( можна використати 2 цілих варених яйця),
- 3 столових ложки кефіру,
- 1/2 чайної ложки лимонного соку,
- 1/2 чайної ложки гірчиці (можна сухої),
- сіль та перець за смаком.
Приготування:
Всі складники збивати блендером або в кухонному комбайні до 10 хвилин. Виходить дуже смачний і малокалорійний соус, без загусників та консервантів, який ідеально підходить до м'ясних страв та салатів.
Горіховий соус
Складники:
- 150 г очищених грецьких(волоських) горіхів,
- 50 г насіння кунжуту ( можна очищене і підсмажене соняшникове або гарбузове насіння),
- дрібка меленого чорного перцю,
- 1/2 пучка кропу,
- 1 столова ложка нерафінованої олії (будь-якої),
- дрібка солі.
Приготування:
- Горіхи, кунжут або насіння трохи підсмажити на сковороді - так буде смачніше - і перемолоти в блендері.
- Зелень промити, осушити і дрібно нарізати.
- З'єднати горіхи, зерна, сметану, олію та зелень, посолити, додати дрібку свіжозмеленого перцю та інші спеції за бажанням і все ретельно перемішати.
Горіховий соус надасть пікантності стравам з риби, грибів, дерунам та картопляникам, а також зробить незвичними овочі.
Бережіть своє здоров'я, полюбіть готувати, дивуйте рідних та знайомих цікавими смаками звичайних страв! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар