Курка з морквою та грибами в медово-гірчичному соусі
Латинське слово «соус» означає «посолений». Рецептів приготування медового соусу є досить багато, але всі вони відрізняються за смаком. Розбіжності ці пов'язані в основному зі спеціями. Замінити один компонент іншим, або просто додати щось новеньке - і ваш соус не впізнати!
Наприклад, перець чилі, ванільний пудинг, імбир, часник, перець гострий і запашний, гірчиця - все береться згідно з певним рецептом.
Щодо меду, то більш ніжний смак мають квіткові сорти. Однак, не млинці ж з медом ми готуємо, а соус до м'яса, риби, запіканок, рулетів і так далі - тому можна вибрати будь-який вид, це не принципово.
Поєднання солодкуватих соусів з м'ясом, рибою або овочами видається дещо дивним і незвичним.
Я пропоную використати медово-гірчичний соус до курки з морквою та грибами, який при такому вмісті складників робить її пікантно-солодкуватою і дозволяє здивувати рідних та знайомих вишуканою ресторанною стравою. Сьогодні такий соус - рідкісний гість на столах, хоча його приготування є зовсім простим і не займає багато часу.
Спробуйте - це смачно і корисно!
Складники:
- куряче філе - 600 г,
- 2 середні морквини,
- печериці (можна гливи, білі гриби, лисички) - 500 г.
Складники для соусу:
- 2 столові ложки меду,
- 2 столові ложки оливкової олії,
- 2 столові ложки діжонської гірчиці (в зернах або перетертої),
- 2 столові ложки соєвого соусу,
- 1 зубок часнику,
- 20 г тертого імбиру.
Приготування :
- куряче філе нарізати кусочками, моркву - брусочками;
- змішати з частиною медово-гірчичного соусу і відкласти на 10-15 хвилин;
- гриби очистити, нарізати поздовж і замаринувати в такому маринаді:
- 1/2 л води,
- 1/2 столової ложки солі,
- 1/2 столової ложки цукру,
- 2 столових ложки яблучного оцту,
- декілька зерен чорного та духмяного перцю, лавровий листок 2-3 гвоздики.
Суміш закип'ятити , всипати в окріп порізані гриби і проварити 1 -2 хвилини, потім маринад злити.
Печериці можна і не маринувати, але, як на мій смак, в першому випадку вони смачніші.
Форму вистелити пергаментом і викласти на неї кусочки курки з морквою , а також замариновані гриби.
Запікати в духовці при 230 С приблизно 30 хвилин. Викласти на тарілку. Можна пропонувати як окрему страву, а можна з макаронами на гарнір.
Решту соусу подати в соусниці, або полити страву на тарілці.
Смакуйте, фантазуйте, поєднуйте різні продукти , відчувайте нові смаки!;)
Немає коментарів:
Дописати коментар