Незвичні поєднання продуктів

   Курка з морквою та грибами в медово-гірчичному соусі

 

   Латинське слово «соус»  означає «посолений». Рецептів приготування медового соусу є досить багато, але всі вони відрізняються за смаком. Розбіжності ці пов'язані в основному зі спеціями. Замінити один компонент іншим, або просто додати щось новеньке - і ваш соус не впізнати!
   Наприклад, перець чилі, ванільний пудинг, імбир, часник, перець гострий і запашний, гірчиця - все береться згідно з певним рецептом.
   Щодо меду, то більш ніжний смак мають квіткові сорти. Однак, не млинці ж з медом ми готуємо, а соус до м'яса, риби, запіканок, рулетів і так далі - тому  можна вибрати будь-який вид, це не принципово.





  Поєднання солодкуватих соусів з м'ясом, рибою або овочами видається дещо дивним і незвичним.









   Я пропоную використати  медово-гірчичний соус до курки з морквою та грибами, який при такому вмісті складників робить її пікантно-солодкуватою і дозволяє здивувати рідних та знайомих вишуканою ресторанною стравою.  Сьогодні такий соус - рідкісний гість на столах, хоча його приготування є зовсім простим і не займає багато часу.

  Спробуйте - це смачно і корисно!

Складники:
  • куряче філе  - 600 г,
  • 2 середні морквини,
  • печериці (можна гливи, білі гриби, лисички) - 500 г.

Складники для соусу:
  • 2 столові ложки меду,
  • 2 столові ложки оливкової олії,
  • 2 столові ложки діжонської гірчиці (в зернах або перетертої),
  • 2 столові ложки соєвого соусу,
  • 1 зубок часнику,
  • 20 г тертого імбиру. 
   Соєвий соус можна замінити на 1/2 чайної ложки солі та столову ложку лимонного соку. Всі інгредієнти змішати блендером до однорідної маси.

Приготування :

  1. куряче філе нарізати кусочками, моркву - брусочками;
  2. змішати з частиною медово-гірчичного соусу і відкласти на 10-15 хвилин;
  3. гриби очистити, нарізати поздовж і замаринувати в такому маринаді:
  • 1/2 л води,
  • 1/2 столової ложки солі,
  •  1/2 столової ложки цукру,
  • 2 столових ложки яблучного оцту,
  • декілька зерен чорного та духмяного перцю, лавровий листок 2-3 гвоздики.


 Суміш закип'ятити , всипати в окріп порізані гриби і проварити 1 -2 хвилини, потім маринад злити.
  Печериці можна і не маринувати, але, як на мій смак, в першому випадку вони смачніші.












   Форму вистелити пергаментом і викласти на неї кусочки курки з морквою , а також замариновані гриби.


  Запікати в духовці при 230 С приблизно 30 хвилин. Викласти на тарілку. Можна пропонувати як окрему страву, а можна з макаронами на гарнір.

    Решту соусу подати в соусниці, або полити страву на тарілці.


  Смакуйте, фантазуйте, поєднуйте різні продукти , відчувайте нові смаки!;)

Немає коментарів: