1. Салат овочевий з маслинами і фетою
Складники:
- помідори, огірки, болгарський перець - по 200 г.
- фета - 200 г, можна замінити бринзою.
- десять-п'ятнадцять маслин без кісточок,
- за смаком зелень, сіль, перець
- три столові ложки рослинної олії
- дві столові ложки лимонного соку
Приготування
- Огірки нарізати соломкою, помідори - кубиками. З перцю необхідно видалити насіння і нарізати його соломкою.
- Щоб приготувати смачну заправку, потрібно змішати лимонний сік і оливкову олію. Додати перець і сіль.
- Помідори, огірки, нарізаний перець змішати із заправкою.
- Дрібно покришити вимиту зелень.
- Сир фету розім'яти виделкою і додати в нього зелень.
- З отриманої маси сформувати кульки. Всередину кожної кульки покласти маслини.
- Викласти в салатник салат і прикрасити його кульками з фети.
2. Овочевий салат «Кольоровий»
Складники:
- капуста пекінська - 200г
- огірки - 200г
- морква - 100г
- кукурудза консервована - ½ банки
- листя салату - ½ пучка
- сіль за смаком
- олія - за смаком
Приготування :
- Наріжте пекінську капусту невеликими квадратиками, перед цим сполосніть її листя під проточною водою, щоб очистити від пилу.
- Помийте огірки, при бажанні очистіть їх повністю від шкірки.
- Відріжте кінчики від огірків, так як вони можуть бути гіркими. Наріжте огірочки дрібними кубиками.
- Очистіть моркву від шкірки, помийте. Моркву можна нарізати невеликим кубиками, або натерти на крупній тертці.
- Свіже листя салату сполосніть і наріжте великими шматочками. Також можна обійтися без ножа і просто акуратно порвати салатні листки прямо в салатницю.
- В салатницю перекладіть всі нарізані інгредієнти: моркву, огірки, пекінську капусту, листя салату, висипте консервовану кукурудзу і все добре перемішайте .
- Приправте салат оливковою або іншою рослинною олією, посоліть, поперчіть на свій смак. Салат можна заправити салатною заправкою з олії та лимонного соку.
3. Салат з огірків, капусти та кукурудзи
Складники:
- огірки - 200г
- капуста білокачанна - 100 г
- кукурудза консервована - ½ банки (150г)
- олія(будь-яка) - 3 ст.л.
- листя салату - 1 пучок
- сіль, перець за смаком
Приготування :
- Помийте огірки, відріжте кінчики (якщо гірчать). При бажанні можете очистити шкірку повністю, однак це не обов'язково.
- Наріжте огірки брусочками: спочатку уздовж смужками, а потім поперек.
- Нашинкуйте капусту і відтисніть руками як слід. Вона пустить сік і стане м'якшою. Шинкувати капусту можна і дрібно, і крупно, залежно від Ваших вподобань.
- Промийте листя салату від пилу і забруднень. Струсіть з них воду і поріжте не надто крупно. Також можна обійтися і без ножа, порвавши листя руками.
- В глибоку миску-салатник покладіть нарізані овочі і консервовану кукурудзу. Посоліть салат на свій смак, приправте олією і гарненько перемішайте. Не перестарайтеся з олією, салат не повинен в ній плавати.
4. Салат Хрусткий
Складники:
:
- 200 г білого батона
- 250 г курячого філе
- 150 г сиру
- 300 г огірків
- 150 г цибулі
- 1 пучок зеленого салату
- заправка для салату: 4 ст.л. рослинної олії, 3 зубчики часнику, 1 ст.л. виноградного або яблучного оцту, сіль, перець
- Відваріть філе до готовності (варити близько 20 хв. після закипання). Потім остудіть м'ясо і розберіть його на волокна.
- Тепер наріжте кубиками білий батон і обсмажте його, поки не з'явиться золотистий колір. Огірки наріжте соломкою.
- Поріжте півкільцями цибулю. Якщо цибуля надто гірка, тоді спочатку залийте її окропом, залишіть на 10 хвилин, потім злийте воду, промийте цибулю в холодній воді. Цибулю можна замаринувати в суміші оцту, олії та прянощів.
- Натріть сир (для цього використовуйте дрібну тертку).
- Далі необхідно зробити заправку. Змішайте оцет, сіль, рослинну олію, перець, а також видавіть в суміш часник.
- Часник можна мілко посікти і придавити до дошки ножем, щоб він пустив сік.
- Салат можете порвати руками.
- Додайте огірки, філе курки, цибулю, сир, а також сухарики і заправку.
Раджу додавати сухарики перед подачею на стіл, це дозволить їм залишатися хрусткими.
5. Гострий салат з моркви
Складники:
- морква 500 г
- огірки 200 г
- часник - 1зубок
- імбир свіжий - 3 см
- соєвий соус - 50 мл
- кунжутна олія (або будь-яка рослинна) - 40 мл
- кунжут 20 г
Приготування:
- Моркву наріжте тонкою соломкою, можна натерти її на терці для приготування корейської моркви.
- Тоненькими дольками наріжте огірок і додайте його до моркви.
- Очистіть свіжий імбир і зубок часнику.
- Поріжте часник на маленькі шматочки, а імбир натріть на дрібній тертці.
- Далі все добре розітріть в ступці, поки не отримаєте однорідну масу.
- Потім додайте олію, соєвий соус і перемішайте
- Влийте в салат заправку, добре перемішайте. Нехай салат настоїться близько 30 хв. в прохолодному місці.
- Салат з моркви подавайте, трохи посипавши його кунжутом.
Немає коментарів:
Дописати коментар