Смачні салати без майонезу

   Прийшла весна, принесла перше тепло і сонячні дні. В такий період особливо хочеться якихось свіжих , легких салатів, за якими заскучили за зиму. Та й до літа треба підготуватися: схуднути, підтягнутися, щоб мати змогу одягти літній одяг і гарно в ньому виглядати. На допомогу можуть прийти рецепти овочевих салатів без використання майонезу.

1. Салат овочевий з маслинами і фетою

 

     Складники:
  • помідори, огірки, болгарський перець - по 200 г.
  • фета - 200 г, можна замінити бринзою.
  • десять-п'ятнадцять маслин без кісточок,
  • за смаком зелень, сіль, перець 
  • три столові ложки рослинної олії
  • дві столові ложки лимонного соку





    Приготування
    1.  Огірки нарізати соломкою, помідори - кубиками. З перцю необхідно видалити насіння і нарізати його соломкою. 
    2.  Щоб приготувати смачну заправку, потрібно змішати лимонний сік і оливкову олію. Додати перець і сіль.
    3.  Помідори, огірки, нарізаний перець змішати із заправкою. 
    4. Дрібно покришити вимиту зелень. 
    5. Сир фету розім'яти виделкою і додати в нього зелень.
    6.  З отриманої маси сформувати кульки. Всередину кожної кульки покласти маслини. 
    7. Викласти в салатник салат і прикрасити його кульками з фети.

    2. Овочевий салат «Кольоровий»


    Складники:


    •  капуста пекінська - 200г                                 
    • огірки - 200г 
    • морква - 100г
    • кукурудза консервована - ½ банки
    • листя салату - ½ пучка
    • сіль за смаком
    • олія - ​​за смаком 

    Приготування :

    1.  Наріжте пекінську капусту невеликими квадратиками, перед цим сполосніть її листя під проточною водою, щоб очистити  від пилу. 
    2. Помийте огірки, при бажанні очистіть їх повністю від шкірки. 
    3. Відріжте кінчики від огірків, так як вони можуть бути гіркими. Наріжте огірочки дрібними кубиками.
    4.  Очистіть моркву від шкірки, помийте. Моркву можна нарізати невеликим кубиками, або натерти  на крупній тертці. 
    5. Свіже листя салату сполосніть і наріжте великими шматочками. Також можна обійтися без ножа і просто акуратно порвати салатні листки прямо в салатницю. 
    6. В салатницю перекладіть всі нарізані інгредієнти: моркву, огірки, пекінську капусту, листя салату, висипте консервовану кукурудзу і все добре перемішайте .
    7. Приправте салат оливковою або іншою рослинною олією, посоліть, поперчіть на свій смак. Салат можна заправити салатною заправкою з олії та лимонного соку.

    3. Салат з огірків, капусти та кукурудзи


     Складники:

    •  огірки - 200г                                                               
    • капуста білокачанна - 100 г
    •  кукурудза консервована - ½ банки (150г) 
    • олія(будь-яка) - ​​3 ст.л. 
    • листя салату - 1 пучок
    •  сіль, перець за смаком 


    Приготування :

    1.  Помийте огірки, відріжте кінчики (якщо гірчать). При бажанні можете очистити шкірку повністю, однак це не обов'язково. 
    2. Наріжте огірки брусочками: спочатку уздовж смужками, а потім поперек.
    3. Нашинкуйте капусту і відтисніть руками як слід. Вона пустить сік і стане м'якшою. Шинкувати капусту можна і дрібно, і  крупно, залежно від Ваших вподобань. 
    4.  Промийте листя салату від пилу і забруднень. Струсіть з них воду і поріжте не надто крупно. Також можна обійтися і без ножа, порвавши листя руками.
    5. В глибоку миску-салатник покладіть нарізані овочі і консервовану кукурудзу. Посоліть салат на свій смак, приправте олією і гарненько перемішайте. Не перестарайтеся з олією, салат не повинен в ній плавати. 

     4. Салат Хрусткий


    Складники:                                                                           

    :
    •  200 г білого батона 
    •  250 г курячого філе 
    •  150 г сиру 
    • 300 г огірків 
    •  150 г цибулі 
    • 1 пучок зеленого салату 
    •  заправка для салату: 4 ст.л. рослинної олії, 3 зубчики часнику, 1 ст.л. виноградного або яблучного оцту, сіль, перець 

    Приготування:

    1.  Відваріть філе до готовності (варити близько 20 хв. після закипання). Потім остудіть м'ясо і розберіть його на волокна. 
    2. Тепер наріжте кубиками білий батон і обсмажте його, поки не з'явиться золотистий колір. Огірки наріжте соломкою. 
    3. Поріжте півкільцями цибулю. Якщо  цибуля надто гірка, тоді спочатку залийте її окропом, залишіть  на 10 хвилин, потім злийте воду, промийте цибулю в холодній воді. Цибулю можна замаринувати в суміші оцту, олії та прянощів.
    4. Натріть сир (для цього використовуйте дрібну тертку). 
    5. Далі необхідно зробити заправку. Змішайте оцет, сіль, рослинну олію, перець, а також видавіть в суміш часник.
    6. Часник можна мілко посікти і придавити  до дошки ножем, щоб він пустив сік.
    7. Салат можете порвати руками. 
    8. Додайте огірки, філе курки, цибулю, сир, а також сухарики і заправку.

    Раджу додавати сухарики перед подачею на стіл, це дозволить їм залишатися хрусткими.


    5. Гострий салат з моркви

                                                                                               

    Складники:

    • морква 500 г 
    • огірки 200 г 
    •  часник -  1зубок
    • імбир свіжий - 3 см 
    • соєвий соус - 50 мл 
    •  кунжутна олія (або будь-яка рослинна) - 40 мл 
    • кунжут 20 г 

    Приготування:

    1. Моркву наріжте тонкою соломкою, можна натерти її на терці  для приготування корейської моркви.
    2. Тоненькими дольками наріжте огірок і додайте його до моркви.
    3. Очистіть свіжий імбир і зубок часнику. 
    4.  Поріжте часник на маленькі шматочки, а імбир натріть на дрібній тертці. 
    5. Далі все добре розітріть в ступці, поки не отримаєте однорідну масу. 
    6. Потім додайте олію, соєвий соус і перемішайте
    7.  Влийте в салат заправку, добре перемішайте. Нехай салат настоїться близько 30 хв. в прохолодному місці.  
    8. Салат з моркви подавайте, трохи посипавши його кунжутом.

    Немає коментарів: