Грецький шашлик - сувлакі


Сувлакі - дуже смачна грецька національна страва, яку можна спробувати на острові Крит  або приготувати у себе вдома.

   Це невеличкий шашличок, який зазвичай готують з курятини чи свинини.

    Готувати сувлакі можна практично з будь-якого м'яса.

  Ось рецепт, в якому     використовується м'ясо індички.
 
   Він є  досить простий.

   Родзинка цієї страви криється в маринаді.
   Маринувати м'ясо слід не менше 4 годин, а ще краще - всю ніч, тоді воно вийде дуже ніжним і смачним.


                                                                       

     Подавати сувлакі слід з пітою (грецьким хлібом), овочами і грецьким білим соусом цацики (дзадзики).


Замість піти можна використати лаваш.                                       

Складники:

  • Грудка індички - 1 шт.
  • Часник - 5 зубчиків. 
  • Лимон - 1 шт.
  • Оливкова олія - ​​4 ст. ложки.
  • Орегано - 1 ст. ложка.
  • Чебрець - 1 ст. ложка.
                                                                                                      


1. Часник очищаємо і дрібно січемо.









 2.  З лимона видавлюємо весь сік.
                                

Можна робити це за допомогою сокодавки.












3. У сік лимона вливаємо 4 ложки олії, додаємо чебрець, орегано, сіль, перець, часник (дуже дрібно порізаний або видавлений через прес).













4. М'ясо нарізаємо кубиками
 зі стороною приблизно в 2 сантиметри.









                                                                                                                              




5. Потім м'ясо складаємо в мішок і вливаємо
туди маринад. Все добре перемішуємо,
закриваємо і відправляємо настоюватися в холодильник.   




6.  Коли м'ясо готове до приготування, замочуємо дерев'яні шпажки в воді на 15-30 хвилин , потім нанизуємо м'ясо.

  Для смаження сувлакі найкраще підійде сковорідка-гриль і мангал, але можна скористатися і звичайною тефлоновою .   

   Обсмажуємо м'ясо до готовності з усіх боків.

   Викладаємо на тарілку.



   В окрему посудину або  на ту ж тарілку налити соус цацики, без якого ця чудова грецька страва не буде такою смачною.

    Сувлакі подають з овочами, пітою чи лавашем.

   Бажаю всім приємного апетиту!

Немає коментарів: