Сувлакі - дуже смачна грецька національна страва, яку можна спробувати на острові Крит або приготувати у себе вдома.
Це невеличкий шашличок, який зазвичай готують з курятини чи свинини.Готувати сувлакі можна практично з будь-якого м'яса.
Ось рецепт, в якому використовується м'ясо індички.
Він є досить простий.
Родзинка цієї страви криється в маринаді.
Маринувати м'ясо слід не менше 4 годин, а ще краще - всю ніч, тоді воно вийде дуже ніжним і смачним.
Подавати сувлакі слід з пітою (грецьким хлібом), овочами і грецьким білим соусом цацики (дзадзики).
Замість піти можна використати лаваш.
Складники:
- Грудка індички - 1 шт.
- Часник - 5 зубчиків.
- Лимон - 1 шт.
- Оливкова олія - 4 ст. ложки.
- Орегано - 1 ст. ложка.
- Чебрець - 1 ст. ложка.
1. Часник очищаємо і дрібно січемо.
2. З лимона видавлюємо весь сік.
Можна робити це за допомогою сокодавки.
3. У сік лимона вливаємо 4 ложки олії, додаємо чебрець, орегано, сіль, перець, часник (дуже дрібно порізаний або видавлений через прес).
4. М'ясо нарізаємо кубиками
зі стороною приблизно в 2 сантиметри.
5. Потім м'ясо складаємо в мішок і вливаємо
туди маринад. Все добре перемішуємо,
закриваємо і відправляємо настоюватися в холодильник.
6. Коли м'ясо готове до приготування, замочуємо дерев'яні шпажки в воді на 15-30 хвилин , потім нанизуємо м'ясо.
Для смаження сувлакі найкраще підійде сковорідка-гриль і мангал, але можна скористатися і звичайною тефлоновою .
Обсмажуємо м'ясо до готовності з усіх боків.
Викладаємо на тарілку.
В окрему посудину або на ту ж тарілку налити соус цацики, без якого ця чудова грецька страва не буде такою смачною.
Сувлакі подають з овочами, пітою чи лавашем.
Бажаю всім приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар