Для тих, хто любить овочі

Запечені коренеплоди - морква, петрушка і селера в медово-гірчичному соусі 

 

Складники для
4 порцій

  • 2 морквини,
  • 2  корені петрушки,
  • 1 корінь селери      
  • 2 зубчики часнику
  • 1 столова ложка тертого імбиру
  • 1 столова ложка соку лайму чи лимону,
  • 1 столова ложка соєвого соусу,
  • 2 столових ложки оливкової  або кунжутної олії,
  •  приправа з сіллю і перцем : дрібка солі, по 1 чайній ложці мелених коріандру, кмину, куркуми, солодкої паприки + 1/2 чайної ложки кайенського перцю.

Складники для медово-гірчичного соусу
  • мед — 160 грамів;
  • діжонська гірчиця (можна цілими зернами) — 120 грамів;
  • соєвий соус — 2 столові ложки;
  • свіжий корінь імбиру — 20 грамів;
  • цибуля — одна невелика голівка.



Приготування: 
  1. Розігріти духовку до 230 ° С .
  2. Овочі очистити і нарізати на брусочки, додати тертий часник, імбир, сік лайму чи лимону, соєвий соус і оливкову олію, всипати  всі спеції і ретельно перемішати. 
  3. Залишити на 10-15 хвилин.
  4. Форму для випічки вистелити пергаментом і викласти всі овочі.  








Випікати близько 25 хвилин, поки овочі не стануть м'якими і злегка підрум'яняться.





Приготування медово-гірчичного соусу
  

  Цибулю і очищений корінь імбиру подрібнити у блендері, додати інші інгредієнти і знову збити до однорідної маси. Дати настоятися.



  
   Такий соус є середньої калорійності, і його цілком можна вживати при дотриманні дієти.   
    Особливо  корисною медово-гірчична заправка буде для людей, що страждають від недостачі вуглеводів, мікроелементів і вітамінів. 
    На користь соусу говорить і той факт, що насіння гірчиці, як правило, багате магнієм, селеном, кальцієм, марганцем, залізом, омега-3 жирними кислотами, білком, цинком і харчовими волокнами.
      
    Всі ці речовини вкрай необхідні в харчовому раціоні будь-якої людини.
 Що стосується меду, то це, безсумнівно, корисний дієтичний продукт. Однак тут не завадить обережність, адже його властивості залежать від екології на території збору. Якщо ви впевнені, що бджоли збирали мед на екологічно чистих полях, можете сміливо вживати його в їжу.

Запечені овочі можна посипати нарізаним перцем чилі, підсмаженим кунжутом, свіжим коріандром, окремо подати соус.

Смачного! Ваша їжа повинна бути збалансованою;)

Немає коментарів: