Чи важко фарширувати рибу? Судіть самі!

Чи ви вмієте підготувати рибу до фарширування? Якщо для вас це здається нереальним - тоді це відео для вас!



Це лабораторно-практичне заняття у групі курсової підготовки за професією "Кухар третього розряду". Тема - "Страви з риби". Рецепт фаршированої щуки дивіться далі.


Для фарширування використовують судака, щуку, коропа. Рибу фарширують цілою, у вигляді батона і шматочками-кругляками.

Для фарширування рекомендується охолоджена риба, а щука — жива, оскільки в мороженої риби шкіра розривається. 


 Як зняти шкіру зі щуки:

1. Щуку, призначену для фарширування цілою, обережно обчищають від луски, щоб не пошкодити шкіру, відрізають плавники, промивають, обсушують, підрізають шкіру навколо голови, відгинають і обережно знімають її з тушки панчохою.

2. Плавникові кістки підрізають усередині тушки, кінець хребтової кістки надламують біля хвоста так, щоб шкіра залишилася з хвостом. Шкіру промивають і обсушують.

3. Рибу розбирають на чисте філе. М'якоть вживають для приготування начинки, якою щільно наповнюють шкіру, надаючи їй форму риби.

4. Біля хвоста роблять кілька проколів, щоб видалити повітря. До тушки прикладають голову або пришивають її.

5. Рибу загортають у марлю або пергамент, перев'язують шпагатом, кладуть на решітку рибного казана і припускають.


Приготування начинки. 

1. М'якоть риби нарізують на шматочки, додають пше-ничний хліб без скоринки, замочений у молоці або воді, і пропускають через м'ясорубку.

2. До маси додають пасеровану ріпчасту цибулю, часник, сіль, мелений перець, маргарин і все це ще раз пропускають через м'ясорубку, вводять сирі яйця, ретельно перемішують і вибивають. Часник можна не додавати.

Щука по-царськи

Якщо ви купили щуку, вважайте, що вам дуже пощастило. З неї можна приготувати вишукану страву, яка стане головною прикрасою будь-якого святкового столу. Отже, риба фарширована, запечена в духовці:

Складники:
  • середня щука;
  • 100 г хліба;
  • 100 мл молока;
  • яйце;
  • цибулина;
  • 50 мл сметани;
  • гілочки свіжої зелені;
  • сіль;
  • спеції.

 Приготування:

  1. Спочатку зі щуки зрізати  плавники, випатрати її і промити.
  2. Потім відрізати голову і акуратно відокремити рибне філе, зняти шкірку.
  3. Перемолоти філе щуки на фарш в м’ясорубці з середньою насадкою.
  4. Гілочки зелені (краще взяти кріп і петрушку) подрібнити, цибулю натерти і додати у фарш.
  5. Додати яйце, посолити і приправити спеціями.
  6. Ретельно перемішати рибний фарш, щоб він вийшов однорідним.
  7. Тепер  шкіру щуки обережно начинити. 
Увага: щільно не начиняти, інакше в процесі запікання шкіра може лопнути.

Далі змастити рибку сметаною і перекласти на деко, вистелене пекарським папером. Долучити голову щуки.
    
Запікаємо рибу в жаровій шафі при температурній позначці 220 градусів протягом години.

Готову щуку прикрасити  часточками лимона і оливками.

Спробуйте - у вас все вийде! Сманого!

Немає коментарів: