Рецептура для 18-20 штук еклерів( профітролів) середніх розмірів:
- 1 склянка води,
- 0,5 чайної ложки солі,
- 50 г маргарину,
- 1 склянка борошна,
- 5 яєць.
Приготування борошняної заварки:
1. У теплій воді розчинити сіль, додати нарізаний на шматочки маргарин і довести до кипіння.
2. У киплячу масу всипати просіяне борошно та проварити протягом 2-3 хв. інтенсивно перемішуючи. Консистенція готової маси повинна бути, як густа манна каша.
Заварку охолодити до 60 С.
Приготування заварного тіста:
1. Теплу заварку перекласти у кухонний міксер чи комбайн та збити на малій швидкості, додаючи по одному яйцю.
Наступне яйце можна додавати, коли попереднє повністю змішається із заваркою.
Готове заварне тісто повинно повільно сповзати з лопатки у вигляді трикутника.
Правила випікання еклерів:
1. Форми для випікання змастити жиром, тісто помістити у кондитерський мішок і витиснути круглі чи овальні заготовки потрібного розміру.2. Випікати спочатку при температурі 200-210 С, а коли вироби збільшаться в об'ємі, температуру знизити до 180-190С і випікати до готовності.
Загальний час випікання становить приблизно 35-40 хв. (чим менші заготовки, тим швидше вони випечуться).
Охолоджені еклери можна начиняти будь-якими кремами та начинками. Можна навіть подавати в них закуски та різні салати.
Вдалих спроб, смачного! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар