Еклери, профітролі та тістечка "Шу"(майстер-клас з виготовлення)

Любите еклери? Спробуйте їх приготувати самостійно, а допоможе вам у цьому викладач Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму Зайцева Галина Тимофіївна. Не переживайте, у вас все вийде! ;)



Рецептура для 18-20 штук еклерів( профітролів) середніх розмірів:

  • 1 склянка води,
  • 0,5 чайної ложки солі,
  • 50 г маргарину,
  • 1 склянка борошна,
  • 5  яєць.

  Приготування борошняної заварки:




1. У теплій воді розчинити сіль, додати нарізаний на шматочки маргарин і довести до кипіння.

2. У киплячу масу всипати просіяне борошно та проварити протягом 2-3 хв. інтенсивно перемішуючи. Консистенція готової маси повинна бути, як густа манна каша.

Заварку охолодити до 60 С.

 

Приготування заварного тіста:

 

1. Теплу заварку перекласти у кухонний міксер чи комбайн та збити на малій швидкості, додаючи по одному яйцю.

Наступне яйце можна додавати, коли попереднє повністю змішається із заваркою.

Готове заварне тісто повинно повільно сповзати з лопатки у вигляді трикутника.



Правила випікання еклерів:

1. Форми для випікання змастити жиром, тісто помістити у кондитерський мішок і витиснути круглі чи овальні заготовки потрібного розміру.


2. Випікати спочатку при температурі 200-210 С, а коли вироби збільшаться в об'ємі, температуру знизити до 180-190С і випікати до готовності.




Загальний час випікання становить приблизно 35-40 хв. (чим менші заготовки, тим швидше вони випечуться).



Охолоджені еклери можна начиняти будь-якими кремами та начинками. Можна навіть подавати в них закуски та різні салати.



Вдалих спроб, смачного! ;)

Немає коментарів: