Найбільш білковий сніданок

Сочевиця - суперпопулярний продукт сьогодні. І корисний, до речі.



У Руслана Сенічкіна є чудовий рецепт із нею. Занотовуйте, які продукти вам знадобляться.



Складники:

  • сочевиця - 200 г,
  • горох - 200 г,
  • цибуля - 1 шт.,
  • часник - 2 зубки,
  • овочевий бульйон - 1 л,
  • вершкове масло - 30 г,
  • перепелині яйця - 6 шт.,
  • спеції за смаком. 

 

 А тепер трохи про сочевицю.



У природі існує кілька видів цієї рослини. Найпоширеніші - зелена, червона (чи то помаранчева) та коричнева.

Зокрема, коричнева сочевиця набагато швидше готується, набуваючи при цьому легкого горіхового аромату. Але слід стежити, щоб вона не переварилася, інакше вийде неапетитна на вигляд каша, хоча й непогана на смак. ЇЇ зазвичай застосовують для супів, запіканок, додають у салати.

Червона(помаранчева) сочевиця носить назву єгипетської. Вона не покрита оболонкою, дуже швидко вариться та чудово підходить для приготування пюре й супів. Її повсюдно використовують в азіатській кухні.

Зелена сочевиця – це трохи недозрілий продукт. Уживається вона як вареною, так і сирою. Готується трохи довше за інші сорти й не розварюється. Використовується для салатів, м'ясних страв і в дієтичному харчуванні, зокрема для людей, хворих на виразкову хворобу, гастрит, гепатит, холецистит, пієлонефрит, атеросклероз, гіпертонію та ревматизм.

Незалежно від сорту сочевиця дуже корисна!



 У ній є практично всі поживні речовини, потрібні для роботи нашого організму

Усього в 100 г продукту міститься близько 50 г вуглеводів, 24 г рослинного білка, котрий, до речі, набагато ліпше й швидше засвоюється організмом, ніж тваринний.

 До її складу входять такі мікроелементи, як 
йод, залізо, бор, марганець, цинк, кальцій, фосфор, кобальт, магній тощо. 

Багата сочевиця й на вітаміни, зокрема А, В1, РР (ніацин), В2, фолієву кислоту.
 

Крім того, вона містить велику кількість ізофлавонів – речовин, які допомагають у разі остеопорозу, клімактеричного синдрому й мають метаболічні й антиканцерогенні властивості, а також благотворно впливають на стан шкіри, а ще на роботу серцево-судинної системи. До того ж сочевиця підвищує імунітет, сприяє кровотворенню і завдяки високому вмісту клітковини нормалізує роботу травної системи.
 

Сочевицю можна вважати «найчистішим» продуктом, оскільки вона абсолютно не вбирає шкідливі речовини з навколишнього середовища, тобто не накопичує жодних токсичних елементів, нітратів і радіонуклідів.
 

Деякі вчені стверджують, що вживання в їжу сочевиці та квасолі хоча б тричі на тиждень, - зменшує ризик виникнення невеликих утворень на кишкових стінках - поліпів, які з часом можуть перетворитися на злоякісні.
 

Звернути на сочевицю особливу увагу варто й вагітним, оскільки введення її до раціону благотворно впливатиме на розвиток дитини.
 

Тож спробуйте приготувати сочевицю за рецептом від Руслана Сенічкіна. А про інші способи приготування цього чудового продукту буду писати далі, або , якщо хтось уже готував, поділіться з нами!

Очікуйте! ;)

Немає коментарів: