Морквяний салат з цитрусовою заправкою та кедровими горішками

Салати з моркви можуть бути найрізноманітнішими, а заправляти їх краще рослинними оліями або заправками на їх основі, тому що саме такі жири допомагають організму засвоїти бета-каротин, речовину, якою багатий цей овоч, і яка є такою необхідною для здоров'я.


Ну, а кедрові горішки не тільки смачні, але й надзвичайно корисні, містять величезну кількість рослинного білка, ідеально збалансовані за складом. Організм їх легко засвоює , насамперед, тому, що їх склад близький до білків тканин людини. Вони є прекрасним доповненням для здорового та збалансованого харчування.

Пропоную один з багатьох можливих рецептів морквяного салату. Спробуйте!


Складники:

  • 1.5кг моркви,
  • 7 столових ложок апельсинового соку,
  • 3 столові ложки лимонного соку,
  • 2 столові ложки оливкової олії,
  • дрібка подрібненого кмину,
  • дрібка кориці,
  • дрібка помелених зерен коріандру або його свіже посічене листя,
  • сіль та перець до смаку,
  • кедрові  або посічені грецькі горіхи.

Приготування:

1. Моркву очистити  і потерти на терці для корейської моркви.

2. Змішати свіжовичавлені апельсиновий та лимонний сік з олією, кмином, корицею, сіллю та перцем.

3. Утвореною сумішшю залити моркву, добре вимішати і залишити маринуватися на декілька годин.


Подавати, посипавши коріандром та кедровими або посіченими грецькими горіхами. Можна використати   підсмажене та потовчене насіння гарбуза.

Смачного, готуйте вітамінну та здорову їжу! ;)

Немає коментарів: