Паста корисна для серця?

Італійські вчені довели, що паста корисна для здоров'я серця  

Bowls of pasta
 

Паста може  бути не тільки смачною їжею, але й сприяти здоров'ю серця.

Паста, або макарони, часто розглядається як ворог для будь-кого, хто намагається скинути вагу, але нові дослідження показують, що вона може бути частиною здорової збалансованої дієти

Нове дослідження припустило, що макаронні вироби із суміші стандартного борошна з твердих сортів пшениці та цільнозернового борошна, багатого бета-глюканом, може допомогти в профілактиці серцевих нападів та розвитку серцево-судинних захворювань. Бета-глюкан посилює розвиток нових кровоносних судин, які в разі серцевого нападу утворюють «природні обхідні шляхи», пише NetDoctor.

Професор Вінченцо Ліонетті, який очолював дослідження, сказав: «[Це] було вперше, коли утворення «природних обхідних шляхів» було викликано їжею, [в даному випадку] пастою з бета-глюканом ячменю... Наскільки нам відомо, це перше дослідження, яке показує, що ціленаправлене дієтичне споживання пасти, збагаченої бета-глюканом, безпечно збільшує коронарні колатералі (бічні або обхідні шляхи кровотоку)... і знижує смертність».

Він додав, що донині «методи сприяння зростанню колатеральних артерій вимагали хірургічного лікування, використання стовбурових клітин, екстрагованих з кісткового мозку або генної терапії».

Таким чином, паста може приносити користь для вашого серця, а також постачати нам необхідні поживні речовини і стати частиною здорової збалансованої дієти. «Вуглеводи можуть допомогти нам відчувати себе енергійними і постачати нам безліч здорових поживних речовин і необхідних волокон - нам просто потрібно переконатися, що ми їмо правильний їх вид. Овочі - відмінне джерело, а інша особлива група, яка серйозно ігнорується, - це цільнозернові продукти", - говорить доктор Саллі Нортон.

Немає коментарів: