Заварний крем. Рекомендує Галина Зайцева!

Найніжніший заварний ванільний крем. Його особливість полягає в тому, що цей крем можна використовувати як начинку при випіканні кондитерських виробів, наприклад, пиріжків чи булочок із дріжджового тіста, кексів із бісквітного тіста тощо. А також коржі, перемащені цим кремом, набудуть неперевершеного смаку.



Особливо ніжною із цим кремом виходить слойка.



Рецептура:

    • 1000 г молока,
    • 200 г яєчних жовтків,
    • 60 г крохмалю,
    • 1 пачка ванільного цукру,
    • 200 г цукру.


    Приготування:

    1.Цукор, крохмаль та ванільний цукор перемішати, додати яєчні жовтки і добре збити, доливши трохи теплого молока.

    2.  Молоко довести до кипіння і влити, при постійному перемішуванні, у яєчну суміш. Масу проварити на середньому вогні постійно збиваючи до початку загустіння.

    Готовий крем перелити у миску, злегка охолодити, накрити плівкою та покласти  у холодильник.

    Використовувати в різних кондитерських виробах за вашим вибором.


     Про те, в яких виробах можна застосувати заварний крем, дивіться на каналі викладача Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ Галини Зайцевої «Кондитерське мистецтво». 


    Приємного приготування! І смачного!

    Немає коментарів: