Фрикадельки з макаронами, запечені в соусі

Ідея приготувати фрикадельки з макаронами, запечені в  сметанному соусі з цибулею-пореєм - це щось! Це та страва, яку варто спробувати приготувати!


 Чому це чудова страва? Тому що макарони навіть не треба відварювати - достатньо запекти. А цибуля-порей, яка має виразний смак, ідеально  поєднується зі сметанним соусом.

Фарш з птиці, без додавання сухарів, але з великою кількістю зелені петрушки та чорним перцем. Ця швидка та проста в приготуванні страва - смачна і здорова. Ну, а рецепт - від пана Грегора. Дивіться, вчіться та вдосконалюйте знання польської мови!





Складники:




  • 300г фаршу з птиці (можна свиного),
  • 200г макаронів penne, можуть бути мушлі або вушка,
  • 1 цибуля-порей (біла частина),
  • 2 склянки молока,
  • 1 склянка вершків 18%,
  • 1/2 склянки тертого твердого сиру,
  • 1 яйце, 
  • пригорща дрібно посіченої зелені петрушки,
  • 1 столова ложка вершкового масла,
  • 1 столова ложка борошна,
  • сіль,
  • свіжозмелений чорний перець.



Приготування: 

1. Цибулю порей очистити від зелені та добре вимити під проточною водою, порізати на тонкі кільця .





2. В досить великій сковороді чи сотейнику розігріти масло, висипати порей і, помішуючи, смажити 2-3 хвилини, поки не стане прозорим.



Додати борошно, вимішати і обсмажувати на середньому вогні півхвилини. Влити молоко та вершки, вимішати, довести до кипіння, не перестаючи помішувати, бо соус може пригоріти.  Посолити та поперчити і відкласти для охолодження.










3. До фаршу додати яйце, петрушку, сіль та перець. Добре вимішати. Сформувати шість фрикадельок.


















4. До охолодженого соусу додати потертий сир і перемішати.




















5. Термостійку форму змастити маслом, всипати макарони. Влити соус, перемішати. Зробити ложкою заглиблення і викласти в них фрикадельки. Поверхню вирівняти таким чином, щоб всі інгредієнти були вкриті соусом.














6. Форму відправити в духовку, нагріту до 160С і запікати протягом 30-40 хвилин до утворення рум'яної кірочки.

7. Подавати з великою порцією салату ;)





Смачного!;))

Немає коментарів: