Чому це чудова страва? Тому що макарони навіть не треба відварювати - достатньо запекти. А цибуля-порей, яка має виразний смак, ідеально поєднується зі сметанним соусом.
Фарш з птиці, без додавання сухарів, але з великою кількістю зелені петрушки та чорним перцем. Ця швидка та проста в приготуванні страва - смачна і здорова. Ну, а рецепт - від пана Грегора. Дивіться, вчіться та вдосконалюйте знання польської мови!
Складники:
- 300г фаршу з птиці (можна свиного),
- 200г макаронів penne, можуть бути мушлі або вушка,
- 1 цибуля-порей (біла частина),
- 2 склянки молока,
- 1 склянка вершків 18%,
- 1/2 склянки тертого твердого сиру,
- 1 яйце,
- пригорща дрібно посіченої зелені петрушки,
- 1 столова ложка вершкового масла,
- 1 столова ложка борошна,
- сіль,
- свіжозмелений чорний перець.
Приготування:
1. Цибулю порей очистити від зелені та добре вимити під проточною водою, порізати на тонкі кільця .
2. В досить великій сковороді чи сотейнику розігріти масло, висипати порей і, помішуючи, смажити 2-3 хвилини, поки не стане прозорим.
Додати борошно, вимішати і обсмажувати на середньому вогні півхвилини. Влити молоко та вершки, вимішати, довести до кипіння, не перестаючи помішувати, бо соус може пригоріти. Посолити та поперчити і відкласти для охолодження.
3. До фаршу додати яйце, петрушку, сіль та перець. Добре вимішати. Сформувати шість фрикадельок.
4. До охолодженого соусу додати потертий сир і перемішати.
5. Термостійку форму змастити маслом, всипати макарони. Влити соус, перемішати. Зробити ложкою заглиблення і викласти в них фрикадельки. Поверхню вирівняти таким чином, щоб всі інгредієнти були вкриті соусом.
6. Форму відправити в духовку, нагріту до 160С і запікати протягом 30-40 хвилин до утворення рум'яної кірочки.
7. Подавати з великою порцією салату ;)
Смачного!;))
Немає коментарів:
Дописати коментар