Паста
В Італії весь асортимент макаронних виробів називається одним словом «Паста».
Так само називається готова страва з пасти з соусом, яку в більшості італійських сімей подають на обід замість юшки.
В Україні макаронні вироби традиційно використовували в якості гарніру, і за ними закріпилася слава висококалорійного продукту, який сприяє небажаному збільшенню ваги.
Чому ж італійці, які їдять пасту не менше одного разу на день, не гладшають і зберігають стрункі форми.
В Італії виробляють макаронні вироби з твердих сортів пшениці.
Вони відносяться до продуктів низького рівня калорійності, в яких крохмаль знаходиться в кристалічній формі.
Такі макарони багаті на вітаміни групи «В» та рослинні білки і допомагають організму підтримувати стабільний рівень вмісту цукру в крові.
Паста буває найрізноманітнішої форми та розміру. Про деякі з цих видів я розкажу.
Цей вид пасти готується за традиційним рецептом і найчастіше подається в якості гарніру до гострих страв з овочів або риби.
Добре поєднуються з соусами.
Conchiglioni (кончильоні)
Мушлі (ракушки) – один з найбільш популярних видів макаронних виробів.
Виробляють їх різних розмірів та кольорів.
Для цього до тіста додають сік шпинату, буряка або томатів.
Дрібні мушлі використовують для приготування супів, а великі можна фарширувати.
Ці макаронні вироби вважаються універсальними.
Вони підходять для приготування запіканок, рагу та інших страв з соусами,тому що добре вбирають рідину і при цьому не розварюються.
Пенне можна додавати до юшки або використовувати в якості гарніру.

Eliche (еліче)
Макаронні вироби у формі спіралі, добре вбирають рідину і тому їх найчастіше використовують в якості основної страви з різними соусами.
Спіралі ефектно виглядають в салаті з помідорами і зеленню.
Їх можна подавати як гарнір до страв з тушкованого м’яса та овочів.
Fusilli (фузіллі)
Ці довгі макаронні вироби не прийнято ламати перед варінням.
Їх кладуть у високу каструлю з киплячою водою.
Поступово макарони стають м’якими і починають занурюватись у воду.
Зварені фузіллі виглядають дуже оригінально. Їх їдять як спагеті,накручуючи на виделку.
Маленькі та широкі трубочки з рівними, на відміну від пенне, краями.
Вони також добре вбирають рідину, не розварюючись при цьому і тому найчастіше подаються з різними соусами, рагу, із запіканками з м’ясом та овочами, а також у холодному вигляді з салатом.
Cappelletti (каппеллетті)
Форма цих макаронних виробів нагадує жіночий капелюшок.
Форма цих макаронних виробів нагадує жіночий капелюшок.
Виготовляють їх різних кольорів, і тому вони ефектно виглядають на тарілці.
Використовують, в основному, як гарнір до м’ясних страв.
Каппеллетті добре вбирають рідину і тому їх можна подавати з соусами.
Не бійтеся готувати різні страви з пасти, використовуйте до них різноманітні соуси, в тому числі ті, рецепти яких я вже надавала в попередніх дописах.
Смачного! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар