Чи остерігатися макаронних виробів?

Паста


 В Італії весь асортимент макаронних виробів називається одним словом «Паста».

Так само називається готова страва з пасти з соусом, яку в більшості італійських сімей подають на обід замість юшки.

В Україні макаронні вироби традиційно використовували в якості гарніру, і за ними закріпилася слава висококалорійного продукту, який сприяє небажаному збільшенню ваги.

Чому ж італійці, які їдять пасту не менше одного разу на день, не гладшають і зберігають стрункі форми.


В Італії виробляють макаронні вироби з твердих сортів пшениці.
Вони відносяться до продуктів низького рівня калорійності, в яких крохмаль знаходиться в кристалічній формі.
 Такі макарони багаті на вітаміни групи «В» та рослинні білки і допомагають організму підтримувати стабільний рівень вмісту цукру в крові.
Завдяки значному вмісту клітковини, ці макарони сприяють виводу із організму шлаків, токсинів і солей важких металів.

Паста буває найрізноманітнішої форми та розміру. Про деякі з цих видів я розкажу.

Асортимент паст

Farfalle (фарфаллє)

В перекладі з італійського це слово означає метелик.

Цей вид пасти готується за традиційним рецептом і найчастіше подається в якості гарніру до гострих страв з овочів або риби. 

Добре поєднуються з соусами.



Conchiglioni (кончильоні)

Мушлі (ракушки) – один з найбільш популярних видів макаронних виробів.


Виробляють їх різних розмірів та кольорів.


Для цього до тіста додають сік шпинату, буряка або томатів.
Дрібні мушлі використовують для приготування супів, а великі можна фарширувати.





Penne (пенне). 

Ці макаронні вироби вважаються універсальними.


Вони підходять для приготування запіканок, рагу та інших страв з соусами,тому що добре вбирають рідину і при цьому не розварюються.

Пенне можна додавати до юшки або використовувати в якості гарніру.


Eliche (еліче)



Макаронні вироби у формі спіралі, добре вбирають рідину і тому їх найчастіше використовують в якості основної страви з різними соусами.
Спіралі ефектно виглядають в салаті з помідорами і зеленню.

Їх можна подавати як гарнір до страв з тушкованого м’яса та овочів.

Fusilli (фузіллі) 


Ці довгі макаронні вироби не прийнято ламати перед варінням.

Їх кладуть у високу каструлю з киплячою водою.

Поступово макарони стають м’якими і починають занурюватись у воду.

Зварені фузіллі виглядають дуже оригінально. Їх їдять як спагеті,накручуючи на виделку.


Rigatoni (рігатоні) 


Маленькі та широкі трубочки з рівними, на відміну від пенне, краями.


Вони також добре вбирають рідину, не розварюючись при цьому і тому найчастіше подаються з різними соусами, рагу, із запіканками з м’ясом та овочами, а також у холодному вигляді з салатом.


Cappelletti (каппеллетті)

Форма цих макаронних виробів нагадує жіночий капелюшок.

Виготовляють їх різних кольорів, і тому вони ефектно виглядають на тарілці.


Використовують, в основному, як гарнір до м’ясних страв.

Каппеллетті добре вбирають рідину і тому їх можна подавати з  соусами.

Не бійтеся готувати різні страви з пасти, використовуйте до них різноманітні соуси, в тому числі ті, рецепти яких я вже надавала в попередніх дописах.
Смачного! ;)

Немає коментарів: