Запіканка в гірчично-йогуртовому соусі
Чи можна швидко приготувати і м'ясо, і гарнір? Очевидно, що так, це страва, яка поєднує різні продукти, що готуються одночасно, - це ЗАПІКАНКА!
Але попередньо необхідно відварити картоплю в "мундирах"( а це можна зробити , наприклад, звечора), а також порізати моркву на брусочки і пасерувати її на сковороді в суміші олії та води. Ну, і, звичайно, приготувати соус.
Складники:
- картопля - 1,5 кг,
- морква - 2-3 середні,
- цибуля - 1 шт.,
- фарш (будь-який) - 600 г,
- йогурт натуральний - 1 склянка,
- гірчиця діжонська (можна в зернах) - 2 столові ложки,
- сіль - за смаком,
- часник - 1 зубок,
- чорний перець - за смаком,
- паприка гостра - 1/2 чайної ложки.
Приготування соусу:
1. Часник порізати на часточки.
2. Потім гірчицю, дрібку солі, перець, паприку та часник перемішати блендером і подрібнити до майже однорідної маси.
3. Додати склянку йогурту і вимішати утворену суміш ложкою.
Приготування запіканки :
1. Відварити картоплю в "мундирах" (якщо ви її не приготували заздалегідь), моркву порізати брусочками і пропасерувати в суміші олії та води. Моркву разом зі шкіркою можна відварити з картоплею, але, як на мене, пасерована смачніша.
2. За той час, поки картопля вариться, а морква пасерується, можна займатися приготуванням соусу, рецепт якого наданий вище.
3. Далі відварену картоплю очистити, порізати на часточки і викласти разом з морквою у форму, в якій готуватиметься запіканка.
4. Соус розділити на дві частини, однією полити овочі, перемішати і відкласти на 10-15 хвилин для того, щоб вони замаринувалися.
5. За цей час очистити цибулю і порізати її на півкільця, додати до картоплі та моркви і ще раз перемішати.
6. Підготувати фарш (можна посолити, поперчити за смаком, можна додати розмоченої булки чи сухарів). Фарш підійде будь-який - асорті, свиний. Я використовувала фарш з птиці - вийшло чудово!
7. Далі фарш викласти на овочі і залити відкладеною частиною соусу.
8. Випікати в духовці при 220 С
30 - 40 хвилин.
Якщо запіканка надто швидко зарум'янюється, можна зменшити температуру до 200 С чи накрити форму фольгою або пергаментом.
Можна спробувати приготувати цю запіканку також з одним з тих соусів, рецепти яких я надавала в попередніх публікаціях.
Я не є кухарем за професією, але фантазія, експеримент та бажання навчитися чогось нового - це запорука успіху навіть на кухні! ;))
Готуйте, придумуйте нові рецепти, експериментуйте зі звичними та незвичними поєднаннями продуктів. Смачного! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар