Експерименти на кухні? Результат чудовий!

Запіканка в гірчично-йогуртовому соусі

 


Чи можна швидко приготувати і м'ясо, і гарнір? Очевидно, що так, це страва, яка поєднує різні продукти, що готуються одночасно, - це ЗАПІКАНКА!

Але попередньо необхідно відварити картоплю в "мундирах"( а це можна зробити , наприклад, звечора), а також порізати моркву на брусочки і пасерувати її на сковороді в суміші олії та води. Ну, і, звичайно, приготувати соус.

Складники:
    • картопля - 1,5 кг,
    • морква - 2-3 середні,
    • цибуля - 1 шт.,
    • фарш (будь-який) - 600 г,
    • йогурт натуральний - 1 склянка,
    • гірчиця діжонська (можна в зернах) - 2 столові ложки,
    • сіль -  за смаком,
    • часник - 1 зубок,
    • чорний перець - за смаком,
    • паприка гостра - 1/2 чайної ложки.

      Приготування соусу:



      1. Часник порізати на часточки.


       










      2. Потім гірчицю, дрібку солі, перець, паприку та часник перемішати блендером і подрібнити до майже однорідної маси.



















      3. Додати склянку йогурту і вимішати утворену суміш ложкою.








      Приготування запіканки :

      1. Відварити картоплю в "мундирах" (якщо ви її не приготували заздалегідь), моркву порізати брусочками і пропасерувати в суміші олії та води. Моркву разом зі шкіркою можна відварити з картоплею, але, як на мене, пасерована смачніша.

      2. За той час, поки картопля вариться, а морква пасерується, можна займатися приготуванням соусу, рецепт якого наданий вище.





      3. Далі відварену картоплю очистити, порізати на часточки і викласти разом з морквою у форму, в якій готуватиметься запіканка.



      4. Соус розділити на дві частини, однією полити овочі, перемішати і відкласти на 10-15 хвилин для того, щоб вони замаринувалися.







      5. За цей час очистити  цибулю і порізати її  на півкільця, додати до картоплі та моркви і ще раз перемішати.




      6. Підготувати фарш (можна посолити, поперчити за смаком, можна додати розмоченої булки чи сухарів). Фарш підійде будь-який - асорті, свиний. Я використовувала фарш з птиці - вийшло чудово!





      7. Далі фарш викласти на овочі і залити відкладеною частиною соусу.













      8. Випікати в духовці при 220 С
      30 - 40 хвилин.










      Якщо запіканка надто швидко зарум'янюється, можна зменшити температуру до 200 С чи накрити форму фольгою або пергаментом.






      Про готовність страви свідчитиме утворення рум'яної шкірочки та чудовий аромат, який привабить всіх ваших домашніх.



      Можна спробувати приготувати цю запіканку також з одним з тих соусів, рецепти яких я надавала в попередніх публікаціях.


      Я не є кухарем за професією, але фантазія, експеримент та бажання навчитися чогось нового - це запорука успіху навіть на кухні! ;))

      Готуйте, придумуйте нові рецепти, експериментуйте зі звичними та незвичними поєднаннями продуктів. Смачного! ;)

      Немає коментарів: