Збалансовано харчуватися - залишатися молодими та привабливими!

Всім нам хочеться якомога довше залишатися молодими та привабливими. Чи це можливо завдяки вживанню певних продуктів? Очевидно, що так!

Дерматолог назвала сім продуктів, які сприяють синтезу колагена


Ешлі Барріент, лікар-дієтолог Центру метаболічної хірургії і баріатричної медицини, назвала сім продуктів, які містять колаген.



Колаген - це структурний білок, який становить основу сполучних тканин організму і відповідає за пружність, еластичність і зволоження шкіри.

З віком вироблення колагену знижується, через що шкіра в'яне і з'являються зморшки, пише My Domaine. Як розповідає лікар, вона не є прихильником вживання препаратів з колагеном, оскільки організм не засвоїть більшу частину білка.

Натомість, вона пропонує урізноманітнити харчування корисними жирами і овочами, а також включити в раціон продукти, що сприяють синтезу колагену.


Червоний болгарський перець


Цей овоч багатий життєво необхідними мікроелементами, а також містить величезну кількість вітамінів і амінокислот. Перець сприяє синтезу колагену і зміцненню волосяних фолікулів, завдяки чому покращується структура волосся.


© JESHOOTS/Pixabay


Помідор

Цей чудовий та багатьма любимий овоч сприяє синтезу колагену завдяки кремнію, а також лікопіну - антиоксиданту, який стимулює роботу всіх органів. 

Більше того, лікопін - потужний засіб проти старіння шкіри.


© Devanath/Pixabay




Лосось


Жирна риба містить не тільки колаген, але і ряд важливих мікроелементів, які підсилюють ефект засвоєння колагену.

 Наприклад, кислоти Омега-3 грають важливу роль в підтримці здоров'я шкіри на клітинному рівні.


© Free-Photos/Pixabay




Батат


Окрім того, що ці коренеплоди - потужний засіб для синтезу колагену, вони також допомагають організму боротися проти вільних радикалів, які сприяють появі зморшок.


© Einladung_zum_Essen/Pixabay




М'ясо індички


Це м'ясо містить природний колаген, а при його вживанні виділяється карнозин - речовина, яка, з'єднуючись з колагеном, стає його стабілізатором і на тривалий час забезпечує стійкість клітин колагену до руйнування.


© JESHOOTS/Pixabay




Яйця


Яйця містять вітамін В, який перетворюється на гліцин - амінокислоту, яка бере участь в синтезі колагену.


© FoodieFactor/Pixabay




Насіння соняшника


Насіння містить рекордну кількість вітаміну Е (антиоксидант), який грає ключову роль у формуванні колагену і бореться із вільними радикалами, які негативно впливають на шкіру.


© Pezibear/Pixabay

Тож складайте своє меню, враховуючи ці рекомендації, і це допоможе вам залишатися якомога довше молодими та красивими!

Немає коментарів: