Противікові продукти?

Молодшаємо. П'ять антиейдж-продуктів, які варто включити в раціон 



Вченими доведено, що головною причиною передчасного старіння є спосіб життя, а не генетика.


Згідно з результатами численних наукових досліджень, продовжити молодість допоможуть правильне харчування і регулярна фізична активність. Окрім того, дієтологи наполягають, що є певні «омолоджувальні» продукти, які входять до категорії антиейдж, і вони позитивно впливають на здоров'я , зокрема, на зовнішній вигляд, а також борються з ознаками передчасного старіння.

Пропоную разом з НВ Style дізнатися, які продукти необхідно включити в раціон, щоб уповільнити процеси старіння.

1. Жирна риба

Високий вміст білка і жирних кислот омега-3 в жирних сортах риби, таких, наприклад, як лосось, корисні не тільки для серця і нервової системи, а й для шкіри і волосся. Вченими доведено, що регулярне споживання жирної риби дійсно знижує ризик передчасного старіння і подовжує молодість. Дієтологи рекомендують віддавати перевагу дикій рибі, щоб уникнути споживання токсинів і шкідливих хімічних речовин.




2. Кокосова олія

Один з останніх фуд-трендів, кокосова олія містить жирні кислоти, які підвищують імунітет, а також допомагають організму краще засвоювати поживні речовини. Крім того, дослідження вчених показують, що вживання кокосової олії знижує відчуття голоду і є ефективним продуктом для зниження і контролю ваги. Кокосова олія також містить лауринову кислоту, яка має протимікробні властивості і бореться з бактеріями, паразитами і вірусами.


3. Авокадо

Авокадо – один з тих суперфудів, який сміливо можна віднести до антиейдж-продуктів. Високий вміст корисних жирів і антиоксидантів сприяють зниженню рівня поганого холестерину, перешкоджають старінню, підвищують увагу і позитивно впливають на роботу мозку.


4. Хрестоцвіті овочі

Хрестоцвіті овочі, такі як брокколі, капуста, брюссельська капуста і цвітна капуста, багаті клітковиною та антиоксидантами. Дослідження Американського інституту досліджень раку показують, що вживання хрестоцвітних овочів знижує ризик розвитку раку, а також запобігає пошкодженню клітин і стимулює процеси природної детоксикації організму, перешкоджаючи передчасному старінню.



5. Какао

Какао і темний шоколад – ще один суперфуд, багатий вітамінами, мінералами та мікроелементами, здатними продовжити молодість. Крім того, какао поліпшує пам'ять, а також знижує ризик розвитку інсульту та інфаркту.





Немає коментарів: