Помаранчевий настрій. Шість страв з гарбуза, які переконають полюбити осінь

Гарбуз, запечений в духовці, і ще п’ять топ-рецептів сезону

        Гарбуз: користь і шкода / ГОРДОН
Меню з сезонним продуктом, — гарбузом, яке подарує душевне тепло і домашній затишок.

Гарбуз — один з найпопулярніших овочів, його часто використовують для приготування супів і гарнірів, а також різноманітних десертів. Його цінують не тільки за смакові якості, але і за користь, адже гарбуз — овоч дієтичний, з великим вмістом клітковини і каротину.

Щоб трохи підзарядиться яскравим настроєм, НВ Style пропонує шість простих та цікавих страв з гарбуза, які неодмінно урізноманітнять домашнє меню.

Гарбузово — сирний суп

Гарбузовий крем-суп: ТОП-3 покрокових рецепти з фото • журнал Коліжанка

Інгредієнти:
  • Гарбуз (розміром з великий грейпфрут)
  • П’ять середніх картоплин
  • Одна цибулина
  • Один плавлений сирок
  • 250 г жирних вершків
  • Спеції за смаком
Приготування:

1. Гарбуз, картоплю і цибулю очистити, після чого нарізати на великі кубики і обсмажити в сотейнику на вершковому маслі. Коли овочі обсмажаться, слід залити їх водою на п’ять сантиметрів вище суміші і залишити тушкуватись.
2. Коли овочі стануть м’якими, необхідно перетворити їх на пюре за допомогою блендера. Потім поставити на вогонь і поступово додавати плавлений сирок, даючи йому розчинитися.
3. Додайте вершки, посоліть і поперчіть. При подачі можна прикрасити зеленню і сухариками.

Рагу з яловичини в печеному гарбузі

Гарбуз — запечена гарбуз з рагу, суп, кекси, pupmkin latte, пиріг — рецепти  / НВ

Інгредієнти на 8 порцій:
  • Великий гарбуз
  • Один кілограм яловичини
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • Одна склянка води
  • П’ять середніх картоплин
  • Чотири морквини
  • Один солодкий болгарський перець
  • Чотири зубчики часнику
  • Одна цибулина
  • 2 ч. л. солі
  • ½ ч. л. чорного меленого перцю
  • 400 г консервованих помідорів
Приготування:

1. Наріжте м’ясо кубиками і підсмажте на рослинній олії. Після чого додайте крупно нарізані картоплю, моркву, солодкий перець, подрібнений часник, цибулю, а також сіль і перець. Додайте трохи води і залиште суміш тушкуватися протягом двох годин. Потім додайте помідори.
2. У гарбузі слід зрізати кришечку і ложкою дістати насіння. Далі, гарбуз потрібно помістити на деко і змастити зовні рослинним маслом.
3. Наповніть гарбуз рагу, закрийте «кришкою» і випікайте близько двох годин при температурі 170 градусів до розм’якшення гарбуза.
4. Подають страву на стіл разом з гарбузом, а при накладанні рагу слід зачерпувати зі стінок м’якоть овоча.

Гарбузово — морквяні котлети на парі

Морквяні котлети - найкращі рецепти приготування котлет з моркви з фото і  відео

Інгредієнти:
  • Середній гарбуз
  • Морква — 3 шт.
  • 1 яйце
  • Манка — 2 ст. ложки
  • Пів склянки молока
  • Цукор — 1 ст. ложка
  • Сіль, оливка олія за смаком
Приготування:

1. Гарбуз і моркву натріть на крупній тертці. Припустіть терту моркву в молоці, доведіть до готовності, додайте гарбуз і манку, перемішайте і варіть протягом ще 10 хвилин.
2. Дайте масі охолонути і вбийте туди яйце. Додайте цукор і сіль. Вимішайте отриману масу в тісто.
3. Зробіть з тіста котлети, збризніть їх оливковою олією і відправляйте в пароварку на 20 хвилин. У вас вийдуть смачні й дієтичні котлети.


Кекси з гарбузом

Гарбузові кекси — рецепт мафінів з гарбуза з горіхами

Інгредієнти:
  • 90 г вершкового масла
  • 280 г борошна
  • 1 ст. л меленої кориці
  • Три яйця
  • 1 ст. л цукру
  • 180 мл молока
  • 350 г м’якоті гарбуза
  • 1 ст. л розпушувача
Приготування:

1. Просійте борошно в миску і змішайте з розпушувачем, корицею і дрібкою солі.
2. В окремому посуді змішайте яйця, молоко і м’яке масло. Додайте цукор і гарненько збийте.
3. Поступово всипаючи борошняну суміш, замісіть тісто і змішайте з тертим гарбузом.
4. Розмістіть формочки для кексів на деко і заповніть їх суміш'ю на ¾ об'єму. Випікайте при температурі 200 градусів протягом 20−25 хвилин.

Десерт з гарбуза, яблук та сухофруктів

Десерт з гарбуза – 9 рецептів швидких і смачних в домашніх умовах
Інгредієнти:
  • Гарбуз
  • Яблука
  • Курага
  • Волоські або будь-які інші горіхи
  • Мед
Приготування: 

1. Яблука слід очистити від шкірки і, разом з гарбузом, нарізати кубиками. Потім яблука і гарбуз потрібно викласти в форму для запікання і випікати протягом 10 хвилин в духовці.
2. Тим часом подрібніть горіхи і курагу.
3. Коли яблука і гарбуз запечуться, посипте їх горіхами та курагою і випікайте ще 5−7 хвилин. В кінці полийте десерт медом. Такі ласощі можна їсти як гарячими, так і холодними.

Гарбузовий латте

Як приготувати гарбузовий лате: рецепт покроково
Інгредієнти:
  • Дві чашки молока
  • Пара невеликих кубиків звареного гарбуза
  • 2 ст. ложки цукру
  • Трохи ванілі
  • ½ ч. ложки суміші спецій (меленої кориці, тертого мускатного горіха, кардамону)
  • Дві чашки свіжозвареного еспресо
  • Збиті вершки (за бажанням)
Приготування:
1. У невелику каструльку влийте молоко, додайте кубики гарбуза і цукор. Проваріть все на середньому вогні, помішуючи, до кипіння.
2. Зніміть каструльку з вогню, додайте ваніль і спеції, перелийте суміш у чашу блендера і добре збийте до однорідної консистенції.
3. Влийте отриману молочно-гарбузову суміш в два келихи для латте. Далі додайте еспресо і, за бажанням, збиті вершки .

Смачного! Використовуйте сезонні овочі, які ростуть у нашому регіоні - це смачно і корисно!

Немає коментарів: