До колекції супів-пюре

Якщо у вашому меню ще немає супу-пюре з печериць та стебел селери, пропоную звернути увагу на цей рецепт. Такий суп є легким і смачним, а , замінивши вершкове масло на оливкову олію, вибравши знежирене молоко, цю страву можна їсти під час посту та використовувати в розвантажувальних дієтах, так як саме селера сприяє схудненню.


 Ароматний та апетитний суп-пюре з печериць готується дуже просто і не вимагає багато часу.

Складники для 2 порцій:

  • печериці – 100 г,
  • селера - 2 стебла,
  • цибуля ріпчаста - 1 штука,
  • чебрець - 1-2 гілочки,
  • крохмаль -1 столова ложка,
  • молоко -150 мл,
  • масло – 30 г (або оливкова олія - 1 столова ложка) ,
  • сіль за смаком,
  • чорний перець за смаком,
  • бульйон або вода -100 мл.


 

Приготування:

1. Стебла селери та цибулю нарізати дрібними кубиками.



2. В каструлі з товстим дном розігріти масло, закласти порізані цибулю,селеру та гілочку чебрецю.
Тушкувати на помірному вогні 10 хвилин.







3. Печериці нарізати кубиками і додати в каструлю, тушкувати 15 хвилин до готовності грибів.








4. Долити молоко, бульйон або воду, а також розведений у воді крохмаль, довести до кипіння.









5. Суп протерти за допомогою блендера.











6. Налити в тарілку чи супницю, можна прикрасити обсмаженими чи запеченими печерицями, зеленою цибулею чи гілочкою чебрецю.





Смачного! Готуйте з любов'ю, бережіть своїх рідних та близьких!
 

Фантазуйте, додавайте нові інгредієнти та створюйте свої рецепти!

Немає коментарів: