Продукти з високим вмістом жирів у здоровому харчуванні?

Бекон і вершкове масло. Вісім корисних продуктів з високим вмістом жирів

  Чаша растопленного шоколада и кокосового масла спа кокосовое масло и шоколад  шоколад и кокосовый спа на деревянном фоне | Премиум Фото


Виявляється, що шоколад і кокосове масло можуть бути частиною здорового раціону.

Американські дієтологи Лаура Шонфелд, Алі Міллер та Дженіфер Макденіел назвали вісім корисних продуктів з високим вмістом  жирів, які можна і необхідно включати в збалансоване здорове харчування.

За словами фахівців, жири є необхідним елементом здорового харчування,  для організму потрібні не тільки корисні жири, які містяться в морській рибі і горіхах, але і ті жири, які надходять в організм з беконом, вершковим маслом і шоколадом, повідомляє Prevention.

Останні дослідження показали, що  так звані шкідливі жири займають свою нішу в "правильному" здоровому харчуванні, і регулярне їх вживання в помірній кількості може нормалізувати рівень холестерину в крові і навіть покращити метаболізм.

Щоб зміцнити здоров'я дієтологи радять включити в своє меню такі продукти:

Вершкове масло


© ponce_photography/Pixabay

Лаура Шонфелд стверджує, що вершкове масло - насправді набагато цінніший для здорового харчування продукт, ніж більшість людей собі уявляють, особливо якщо це масло вироблено з екологічно чистого молока. Вершкове масло містить  жиророзчинні  вітаміни, зокрема , К2, який допомагає нашому організму засвоювати кальцій  (наприклад, спрямувати його в кістки і видаляти з артерій, де він може завдати серйозної шкоди).  

Насичені жири  є набагато безпечнішим для споживання жиром , ніж Омега-6 поліненасичена жирна кислота, якою багаті соняшникова, кукурудзяна та інші рослинні олії.  

Крім того, масло робить смачнішими овочі та допомагає нашому організму краще засвоїти поживні речовини, які вони містять.


Жовтки


© ponce_photography/Pixabay

Також Лаура Шонфелд закликає сміливо вживати в їжу яєчні жовтки. Це ще один багатий на  жири продукт, несправедливо усунений зі здорового харчування протягом багатьох років.

Жовтки - неймовірно багате джерело вітаміну А, холіну, вітамінів групи В та селену. Яєчні жовтки з яєць від курей, яких вирощують не в умовах інкубаторів, містять більш високий рівень вітаміну D і каротиноїдів-антиоксидантів, надають їм яскравий помаранчевий колір.  

Крім того, жовток - це те, що додає стравам з яєць своєрідний чудовий аромат. Лаура Шонфелд рекомендує  вживати в їжу  2 - 3 яйця на день тим, хто не має алергії на ці продукти.  

Шукайте в супермаркетах яйця з маркуванням "еко-продукт", що свідчить про гуманне вирощування та поводження з курми.

Органічний бекон


© Wokandapix/Pixabay

Високоякісний бекон, як свідчить Алі Міллер, містить таку важливу поживну речовину, як  холін, котра, як підтверджують дослідження, допомагає боротися з наслідками хвороби Альцгеймера та інших хронічних психічних розладів.  

Бекон також забезпечує поступлення в організм  вітамінів групи В , а також  цинку, які  стимулюють вироблення серотоніну, речовини, що зменшує відчуття тривожності і дозволяє людині відчувати себе щасливою.  

Звичайно, дуже важливо, якщо бекон екологічно чистий, без нітритів, гормонів росту та антибіотиків. А ще поєднання у стравах м'ясних продуктів і достатньої кількості овочів, фруктів та зелені, які містять органічні волокна та антиоксиданти, буде сприяти травленню та засвоєнню поживних речовин і вітамінів, необхідних організму для поповнення енергії.

Масло какао


© pixel2013

Какао-масло - це жир, виготовлений з какао-бобів. Цей продукт часто використовується в натуральних засобах для догляду за шкірою обличчя, губів та волоссям.  

Але масло какао, як вважає Алі Міллер, - це прекрасне доповнення для приготування різноманітних страв, воно багате кремнієм, мікроелементом, який часто застосовують в енергетичних  коктейлях та кавових напоях. 

 Какао-масло забезпечує організм антиоксидантами та поліненасиченими жирними кислотами Омега-9 , які допомагають підтримувати гормональний баланс та імунітет.

Чорний шоколад


© stux/Pixabay

Дослідження показують, що певні типи шоколаду можуть захистити та укріпити серцевий м'яз, розказує дієтолог Дженіфер Макденіел .  

Потрібно приблизно 200 мг флавонолу, антиоксиданту, який сприяє поліпшенню кровотоку, на добу, щоб дійсно покращити здоров'я серця.  

Ось способи отримати таку дозу цієї речовини: 

2 столових ложки какао-порошку або 50 г темного шоколаду, що містить щонайменше від 70 до 80% какао. Необхіден натуральний какао-порошок, оскільки розчинний какао містить значно менше флаванолу. Можна зупинитися також на  темних шоколадних батончиках, на упаковці яких вказано про вміст какао як основного інгредієнта - але аж ніяк не цукру! Можна додати столову ложку какао-порошку до  вівсяних пластівців, а після  обіду  з'їсти шматочок  темного шоколаду.

Арахісове масло та арахіс


© stevepb/Flickr

Арахіс та арахісове масло, стверджує Дженіфер Макденіел, - чудовий перекус, коли необхідно поповнити енергію. І хоча ці продукти дуже калорійні , вони багаті на поживні речовини; лише одна невелика порція (близько 150-200 калорій)  може підтримувати людину протягом декількох годин.  

Арахіс та масло на його основі містять також клітковину, білки, антиоксиданти , різні вітаміни і мінерали. Підтверджено дослідженнями, що вони знижують артеріальний тиск, зберігають серце здоровим і зменшують наслідки метаболічного синдрому.  

А ще ми не можемо забути про мозок! Вживання однієї порції арахісу в день,  відіграє важливу роль у запобіганні хворобі Альцгеймера,  у покращенні пам'яті та зниженні депресії.

Жирні молочні продукти


© Hans/Pixabay

Дієтолог Дженіфер Макденіел практикує рослинну дієту, за її словами, вона  не отримує достатньо насичених жирів з м'ясних продуктів. Це дозволяє їй насолоджуватися жирними молочними продуктами, такими, як її улюблена  буррата - італійський сир, який відноситься до сирів типу моцарелла, а також жирними йогуртами в якості додатку до фруктів, і , звичайно, вершками до  кави.  

Крім того, деякі останні дослідження не виявили збільшення ризику серцево-судинних захворювань, ішемічної хвороби серця або інсульту при вживанні у помірних дозах молочних жирів. 

Це може бути пов'язано з іншими поживними  речовинами, що є в молокопродуктах, з якими взаємодіють ці жири. Наприклад, молочні продукти багаті  вітаміном D і калієм - речовинами, важливими для підтримання здоров'я серця, нормального артеріального тиску та вироблення інсуліну. 

Кокосове масло


© Couleur/Flickr


Для дієтолога Катті Шілд улюблені рослинні жири - це, безумовно, кокосове масло, яке виготовляється з перемеленої м'якоті кокоса та кокосової олії.  

Кокосове масло містить ті ж поживні  речовини, що і кокосова олія, а також тригліцериди, органічні речовини, які є антимікробними засобами і захищають наш травний тракт від надмірного росту шкідливих бактерій.  

Кокосові м'якоть та  олія утворюють продукт з кремоподібною текстурою, що робить його ідеальним для тостів, бутербродів та вівсяних пластівців  Крім того, можна самому придумати, де ще його слід використовувати.


Звичайно, вживаючи продукти, що містять велику кількість  жирів різних видів, слід пам'ятати про те, що все корисно, коли знаєш міру! ;)

Немає коментарів: