Прянощі для здоров'я

Дев'ять спецій для підвищення імунітету




Із настанням холодів варто зайнятися підвищенням імунітету

Із настанням холодів варто зайнятися підвищенням імунітету


Автори книги Максимальний імунітет (Ultimate Immunity), доктор медицини Ельсон Хаас і професор-біохімік Сондра Барретт назвали найкращі спеції для зміцнення здоров'я.

Останній місяць осені та майбутня зима - час різкого похолодання. Організм не встигає адаптуватися до погодних змін і стає вразливим до інфекцій. Щоб навчити організм боротися з застудою та іншими захворюваннями, необхідно підвищити свій імунітет. У цьому вам можуть допомогти не тільки фізична активність, загартовування і повноцінний сон, а й здорове харчування. Зокрема - правильно підібрані спеції.

Переваги спецій у раціоні людини полягають в такому:
  • За допомогою спецій прісна і несмачна їжа стає апетитною.
  • Використовуючи спеції, ви можете легко обходитися без солі.
  • Страви, приправлені травами і спеціями, забезпечують тривале відчуття ситості.
  • Спеції в раціоні знижують ризик серцево-судинних захворювань.
Щоб отримати максимальну користь для здоров'я і зміцнити імунітет, Ельсон Хаас і Сондра Барретт рекомендують вживати кілька корисних спецій.

Дев'ять спецій для підвищення імунітету:

Кайєнський перець. Гострий червоний перець - відмінне джерело антиоксидантів. До того ж, ця спеція зменшує біль під час запальних процесів в організмі.

© librakv/Depositphotos



Кориця. Кориця є прекрасним імунним стимулятором. Пряність запобігає згущенню тромбоцитів, уповільнює розповсюдження запалення і регулює рівень цукру в крові.

© Pexels



Часник. Відмінний антисептик і джерело антиоксидантів. Часник містить природний антибіотик алліцин, завдяки якому спеція має протимікробну активність і справляється з застудою.

© Pexels


Імбир. Імбир зменшує запалення, бореться з патогенними бактеріями і грибками, покращує кровообіг. Спецію використовують для профілактики і лікування різних простудних захворювань.

© Pexels



Лакриця (солодка). Корінь солодки здатний зменшити запалення, допомагає вилікувати сухий кашель, бронхіт, астму, ларингіт, запалення легенів і навіть туберкульоз. Відмінний спосіб підвищити імунітет в домашніх умовах.

© spafra/Depositphotos



Орегано. Ельсон Хаас і Сондра Барретт зазначають, що орегано містить більше антиоксидантів, ніж яблука, апельсини або чорниця. Спеція ефективно бореться з різними інфекціями.

© Pixabay



Розмарин. Ця ароматна трава полегшує астму і покращує травлення і кровообіг. Пряність має протизапальні, тонізуючі, антидепресивні й антиоксидантні властивості.

© Pixabay



Чебрець. Чебрець також володіє антиоксидантними властивостями, допомагає зміцнити імунітет. Чай із цією спецією п'ють при простудних захворюваннях, кашлі, грипі, бронхіті.

© Pixabay



Куркума. У куркумі міститься корисна речовина куркумін, який підвищує імунітет і є природним антибіотиком. Куркума - прекрасний профілактичний засіб від застуд, грипу, ГРВІ та інших захворювань.

© fortyforks/Depositphotos

Немає коментарів: